Γιατί ήρθαν 22 ελεύθεροι σκοπευτές στη Σούδα;

Law and Order 08-05-2021 13:51
Γιατί ήρθαν 22 ελεύθεροι σκοπευτές στη Σούδα;
Επίλεκτοι σκοπευτές από Βέλγιο, Ιταλία, ΗΠΑ, Ολλανδία, Μάλτα

Λίγο πριν από το Πάσχα ήρθαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί στη Σούδα 22 στρατιωτικοί από έξι χώρες και είχαν μια ιδιαιτερότητα. Ήταν ελεύθεροι σκοπευτές (snipers). Ήρθαν μαζί με τα φοβερά ντουφέκια και τις διόπτρες τους, επίλεκτοι σκοπευτές από το Βέλγιο, την Ιταλία, τις ΗΠΑ, την Ολλανδία, την Μάλτα και συνεργάστηκαν με Έλληνες σκοπευτές των Ειδικών Δυνάμεων, σύμφωνα με τον «Βηματοδότη».

Χαρακτηριστικό γνώρισμα του ελεύθερου σκοπευτή είναι ότι πλησιάζει τον εχθρό χωρίς να γίνει αντιληπτός με χρήση καμουφλάζ, χρησιμοποιώντας μια σφαίρα ανά στόχο και βάλλει κατά του στόχου από μεγάλη απόσταση. Τι είδους εκπαίδευση έκαναν οι 22 ελεύθεροι σκοπευτές στην Ελλάδα και ποιους τους έκανε τα διάφορα σεμινάρια;

Η εκπαίδευση υλοποιήθηκε από τους εκπαιδευτές των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος καθώς και εκπαιδευτές (Έλληνες και ξένους) του ΚΕΝΑΠ, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης. Πραγματοποιήθηκαν σενάρια εμπλοκής και εξαπολύσεως πυρών από την ξηρά σε πλωτούς στόχους και βολές από ελικόπτερα εναντίον σταθερών στόχων στην ξηρά και ρημολκούμενων στη θάλασσα από πλοίο εν στάσει και εν κινήσει καθώς επίσης και διεξαγωγή επιχειρήσεως εμπλοκής ελεύθερων σκοπευτών σε θαλάσσιο περιβάλλον.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo