Ρόδος: Προσωρινά κρατούμενος ο 48χρονος που τραυμάτισε αστυνομικό και κατέβασε ελληνική σημαία

lawandorder.gr 07-05-2021 16:43
Ρόδος: Προσωρινά κρατούμενος ο 48χρονος που τραυμάτισε αστυνομικό και κατέβασε ελληνική σημαία
Υποστήριξε επίσης ότι το κατέβασμα της ελληνικής σημαίας από το Βωμό της Πατρίδας ήταν μια μορφή ειρηνικής διαμαρτυρίας

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε 48χρονος μετά την απολογία του, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος νεαρού αστυνομικού μετά από καταδίωξή του, αφού προηγουμένως είχε κατεβάσει την ελληνική σημαία από τον Βωμό της πατρίδας στη Ρόδο, τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης.

Ο 48χρονος προσήλθε σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του Μάνο Τεχνίτη και απολογήθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου αρνήθηκε, ότι είχε πρόθεση να κάνει κακό στον αστυνομικό, τον οποίο είχε τραυματίσει στην κοιλιακή χώρα και ισχυρίστηκε ότι, ό,τι έγινε ήταν στα πλαίσια της αυτοάμυνας. Υποστήριξε επίσης ότι το κατέβασμα της ελληνικής σημαίας από το Βωμό της Πατρίδας ήταν μια μορφή ειρηνικής διαμαρτυρίας. Μετά την απολογία του αποφασίστηκε η προσωρινή κράτηση του.

Το περιστατικό έγινε τα ξημερώματα της 4ης Μαΐου, όταν ο 48χρονος έγινε αντιληπτός από νεαρό να κατεβάζει την ελληνική σημαία από το Βωμό της Πατρίδας και να φεύγει με ένα λευκό φορτηγάκι.

Ειδοποιήθηκε η αστυνομία και αμέσως έφυγαν οχήματα της τροχαίας αλλά και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου και άρχισαν να τον καταδιώκουν. Μετά από κυνηγητό, τον εγκλώβισαν, στον παραλιακό δρόμο, έξω από τα τείχη της Μεσαιωνικής Πόλης, στην περιοχή «Κολώνα», σε πιάτσα ταξί. Εκεί οι αστυνομικοί της Ασφάλειας προσπάθησαν να τον βγάλουν έξω από το φορτηγάκι, τους επιτέθηκε με πυροσβεστήρα και τραυμάτισε με μαχαίρι νεαρό αστυνομικό στην κοιλιά.

Στον 48χρονο είχαν ασκηθεί οι εξής διώξεις: Απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, οπλοκατοχή, οπλοφορία, οπλοχρησία, προσβολή συμβόλου ιδιαίτερης εθνικής σημασίας, απείθεια, βία κατά υπαλλήλων και εξύβριση κατά συρροή.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του αστυνομικού, Άκη Δημητριάδη, που μίλησε στην ΕΡΤ Ρόδου, ο δράστης έκανε και δεύτερη απόπειρα να τον κτυπήσει στην καρδιά αλλά φοβήθηκε γιατί ο αστυνομικός πρόλαβε και πυροβόλησε στον αέρα. Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο. Μπήκε στο χειρουργείο και ευτυχώς δεν είχε γίνει μεγάλη ζημιά. Ο αστυνομικός παραμένει ακόμη στο νοσοκομείο. Ο συνήγορος του αστυνομικού Άκης Δημητριάδης σχολιάζοντας την απόφαση της προσωρινής κράτησης του 48χρου, τη χαρακτήρισε «σωστή και δίκαιη» ενώ ικανοποίηση εκφράζεται και στο χώρο των αστυνομικών.

 

Πηγή: ertnews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo