19.8 C
Athens
17.7 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Γηροκομείο Χανίων: Αναφορά στον Άρειο Πάγο κατά της περιφέρειας Κρήτης κατάθεσε η δικηγόρος οικογενειών – «Κλειδωμένοι στο υπόγειο»


    Αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την έως τώρα στάση της περιφέρειας Κρήτης και της αντιπεριφέρειας Χανίων όσον αφορά στο θέμα με το γηροκομείο Χανιών, κατέθεσε σήμερα η δικηγόρος οικογενειών που έχουν προβεί σε σοκαριστικές καταγγελίες Μαρία Παπαδάκη. Όπως εξήγησε η κυρία Παπαδάκη η Περιφέρεια Κρήτης και Αντιπεριφέρεια Χανίων είναι οι εποπτεύουσες αρχές για τη λειτουργία της δομής, για την οποία διεξάγεται έρευνα για τον θάνατο δεκάδων ηλικιωμένων.
    Σε δήλωσή της η δικηγόρος των οικογενειών επισήμανε, μεταξύ άλλων, πως όταν προ ημερών έγινε έλεγχος στην επίμαχη δομή «βρέθηκαν 55 άτομα υπό την εποπτεία μιας και μόνο υπαλλήλου, κάτι που παραβιάζει σαφώς το νόμο». Σύμφωνα δε με την ίδια «πολλοί από τους γέροντες βρέθηκαν κλειδωμένοι στο υπόγειο».
    Η κυρία Παπαδάκη ανάφερε πως «πρόκειται για προφανείς παραβάσεις που δεν μπορεί να διαφεύγουν του ελέγχου της περιφέρειας» και επισήμανε πως ήδη από το 2009 υπήρχαν καταγγελίες για το θέμα «και δεν μπορούν να παραβλεφθούν από την εποπτεύουσα αρχή».
    Τέλος, η δικηγόρος των οικογενειών ανάφερε πως «η μονάδα από το 2009 έως το 2019 λειτουργούσε χωρίς άδεια» και τόνισε πως η πλευρά του Γηροκομείου ενώ έχει καταρτίσει κατάλογο με 148 μάρτυρες υπεράσπισης ακόμη αδυνατεί να πει τον αριθμό των νεκρών στην επίμαχη δομή.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ