Αναβάθμιση του εξοπλισμού καθαριότητας του Δήμου Πεντέλης

lawandorder.gr 07-05-2021 12:04 Τελευταία ενημέρωση: 07-05-2021 12:04
Αναβάθμιση του εξοπλισμού καθαριότητας του Δήμου Πεντέλης
Με χρηματοδότηση ύψους 500 χιλιάδων ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής
Προγραμματική σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού καθαριότητας, προϋπολογισμού 500 χιλιάδων ευρώ, υπεγράφη μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Πεντέλης από τον περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και τη δήμαρχο Δ. Κεχαγιά.

Η χρηματοδότηση για την αναβάθμιση του εξοπλισμού εντάσσεται στο πρόγραμμα «Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων» του Δήμου Πεντέλης και προβλέπει την προμήθεια δύο απορριμματοφόρων 14 και 16 κυβικών με συστήματα εσωτερικής πλύσης, καθώς και δύο ηλεκτρικών αναρροφητικών σαρώθρων πεζού χειριστή.

Ο περιφερειάρχης αναφερόμενος στην υλοποίηση του περιφερειακού σχεδίου διαχείρισης αποβλήτων επισήμανε πως με τη συνεργασία των δήμων θα «δώσουμε οριστική λύση στο πρόβλημα, το χρωστάμε στα παιδιά μας και στις επόμενες γενιές. Με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε στοχεύουμε να κάνουμε την Αττική περιφέρεια πρότυπο στην Ευρώπη. Ο νέος σχεδιασμός βασίζεται σε συγκεκριμένους άξονες, όπως η στροφή προς την κυκλική οικονομία, η υλοποίηση ρεαλιστικών λύσεων με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και η ενίσχυση της ανακύκλωσης με στόχο την ελαχιστοποίηση των υπολειμμάτων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo