• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Ο «σκαφάτος» του White House ξανά στο δρόμο

Χρήστος Μυτιλινιός 07-05-2021 10:05
Ο «σκαφάτος» του White House ξανά στο δρόμο
Εμμονή για επανάκτηση του πρωθυπουργικού θώκου
Σκηνές απείρου κάλλους αντικρίσαμε εχθές στην πορεία για την εργατική Πρωτομαγιά, η οποία εφέτος είχε και αντικείμενο το νομοσχέδιο για τα εργασιακά, το οποίο υπενθυμίζουμε και θα υπενθυμίζουμε μέχρι να είναι έτοιμο, ότι ακόμα είναι απλώς σε δημόσια διαβούλευση.

Εκτός από τα συνήθη έκτροπα με μολότοφ, γυναίκα αστυνομικό τραυματία, επεισόδια κλπ κλπ, είδαμε τον άνθρωπο που ανέβασε 17 διμοιρίες των ΜΑΤ να τον προστατεύουν στη Θεσσαλονίκη, τον άνθρωπο που στοίβαζε τις κλούβες για να μην περνάει άνθρωπος στην Ηρώδου Αττικού, τον «σκαφάτο» Πρωθυπουργό με διακοπές σε θαλαμηγό εφοπλιστή, τον Αλέξη τον Τσίπρα, να κατεβαίνει κι εκείνος στην πορεία, φυσικά με μπλουζάκι Boss.

Boss!

Και ξέρετε ότι δεν είμαι άνθρωπος που αναλώνεται σε κριτική ρούχων και ποδηλάτων ή τσουρεκιών όπως η αφεντιά τους, αλλά κάποια πράγματα έχουν τη σημασία τους. Όταν κατεβαίνεις σε μια πορεία για την εργατική Πρωτομαγιά και την πιστεύεις πραγματικά, δεν φορά μπλούζα μάρκας η οποία στα ελληνικά μεταφράζεται ως «αφεντικό». Δείχνεις ξεκάθαρα με ποιου το μέρος είσαι σε τελική ανάλυση. Πιθανώς να ήθελες να δείξεις σε εκείνους που πρέπει με ποιο μέρος είσαι, θα λέγανε οι κακές οι γλώσσες Αλέξη.

Και ας το δούμε και από τη σοβαρή του πλευρά

Θα σου πω κάτι αγαπητέ Αλέξη. Εμένα προσωπικά μ' αρέσεις. Σε θέλω αρχηγό της Αντιπολίτευσης. Γιατί; Γιατί μου δίνεις ατελείωτο υλικό να γράφω και να κριτικάρω. Είσαι η έμπνευσή μου κακά τα ψέματα.

Δεν μπορώ όμως να μην σκεφτώ και το καλό της χώρας. Δεν γίνεται να σε ξαναδώ κυβέρνηση και δεν γίνεται να είσαι καν αντιπολίτευση πλέον. Γιατί πολύ απλά Αλέξη, δεν γίνεται να βγαίνει μπροστά μια κυβέρνηση και να παίρνει όλο το πολιτικό κόστος για μεγάλες τομές και μεταρρυθμίσεις, και να έχει απέναντι έναν άνθρωπο ο οποίος το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι πώς θα επανέλθει στην εξουσία, αδιαφορώντας ακόμα και για την κριτική που θα ασκήσει.

Γιατί η αντιπολιτευτική προχειροδουλειά, από αυτό προκύπτει.

Από την εμμονή για επανάκτηση του πρωθυπουργικού θώκου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo