• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Συν-Εργασία: Ποιοι εντάσσονται στο πρόγραμμα και ποιες είναι οι προϋποθέσεις

lawandorder.gr 06-05-2021 22:29
Συν-Εργασία: Ποιοι εντάσσονται στο πρόγραμμα και ποιες είναι οι προϋποθέσεις
Επεκτείνεται το πρόγραμμα «Συν-Εργασία» έως το τέλος Σεπτεμβρίου

Δεδομένου των περιορισμών που υπάρχουν στην εστίαση, όπως ωράριο, τραπεζοκαθίσματα κ.τ.λ. αλλά και της μετέωρης κατάστασης που θα συνοδεύσει το άνοιγμα του τουρισμού, οι επιχειρήσεις δεν θα μπορέσουν να επαναφέρουν το σύνολο του προσωπικού τους. Έτσι, επεκτείνεται το πρόγραμμα «Συν-Εργασία» έως το τέλος Σεπτεμβρίου, αποσκοπώντας στην στήριξη των επιχειρήσεων του τουρισμού. Αν λοιπόν, οι επιχειρήσεις συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις, θα διατηρήσουν και τους επόμενους μήνες τη δυνατότητα να θέτουν σε αναστολή σύμβασης έως και το 100% των εργαζομένων τους.

Επίσης, οι επιχειρήσεις που θα επαναλειτουργήσουν θα μπορούν να επαναφέρουν το σύνολο ή μέρος του προσωπικού, εντάσσοντάς το στον μηχανισμό «Συν-Εργασία» ώστε να επωφελούνται από την κάλυψη μέρος των μισθών και του συνόλου των εισφορών.

Ποιοι εντάσσονται στον Μηχανισμό Συν-Εργασία

Στο εν λόγω πρόγραμμα εντάσσονται αποκλειστικά εργαζόμενοι που είχαν εξαρτημένη σχέση εργασίας πλήρους απασχόλησης κατά την 31η Ιανουαρίου 2021, σε επιχειρήσεις – εργοδότες που πληρούν τις προϋποθέσεις (μείωση τζίρου 20%).

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι οι οποίοι εντάσσονται στον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ λαμβάνουν κρατική επιδότηση 60% επί του μισθού τους που μειώθηκε (έως 50%) λόγω μείωσης του χρόνου εργασίας. Επίσης, το κράτος καταβάλλει το 100% των ασφαλιστικών εισφορών (εργατικών και εργοδοτικών), που αντιστοιχούν στον μειωμένο μισθό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo