Η ΕΛΑΣ για τις σημερινές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας

lawandorder.gr 06-05-2021 18:51
Η ΕΛΑΣ για τις σημερινές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας
Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή της η αστυνομία

Σήμερα (Πέμπτη 6 Μαΐου 2021), στο πλαίσιο του εορτασμού της "Εργατικής Πρωτομαγιάς", πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας οι παρακάτω συναθροίσεις-πορείες:

  1. Την 10.00 ώρα, με πρωτοβουλία του ΠΑ.Μ.Ε πραγματοποιήθηκε συνάθροιση (3.500) περίπου ατόμων στην Πλατεία Συντάγματος. Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν στο σημείο μέχρι την 11.40 ώρα, οπότε και αποχώρησαν.
  2. Την 11.00 ώρα, με πρωτοβουλία διαφόρων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, Φοιτητικών Συλλόγων, Σωματείων, Οργανώσεων και Συλλογικοτήτων πραγματοποιήθηκαν συναθροίσεις (2.500) περίπου ατόμων στον άξονα των Προπυλαίων του Πανεπιστημίου Αθηνών, της Πλατείας Κοραή και της Πλατείας Κλαυθμώνος.

Οι συγκεντρωμένοι πορεύθηκαν τμηματικά μέσω των οδών Πανεπιστημίου, Πεσμαζόγλου, Σταδίου, Πλατείας Συντάγματος, Όθωνος, Βασ. Αμαλίας και Πανεπιστημίου στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου η πορεία ολοκληρώθηκε την 13.30 ώρα.

Κατά την ολοκλήρωση της πορείας στην οδό Πανεπιστημίου, ομάδα ατόμων που αποσπάσθηκε από τον κύριο όγκο, έρριψε προς την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων που ακολουθούσαν (4) μολότοφ, χωρίς να σημειωθούν όμως υλικές ζημίες ή τραυματισμοί.

Στο διάστημα των συγκεντρώσεων-πορειών, υπήρξε σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας στις ανωτέρω οδούς.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo