• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Έλληνας βουλευτής πρωταθλητής στο τουρνουά Σκάκι των ευρωπαίων πολιτικών

lawandorder.gr 06-05-2021 16:09
Έλληνας βουλευτής πρωταθλητής στο τουρνουά Σκάκι των ευρωπαίων πολιτικών
27 σκακιστές - βουλευτές συμμετείχαν στο 1ο Διαδικτυακό Τουρνουά Σκακιού Φιλίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρης Μαμουλάκης, ισοβάθμησε στην 3η θέση μεταξύ των μη τιτλούχων σκακιστών που συμμετείχαν στο 1ο Διαδικτυακό Τουρνουά Σκακιού Φιλίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Χάρης Μαμουλάκης, πρωταθλητής Ελλάδος με τα χρώματα του Ηράκλειο Ο.Α.Α. (το 1992 και το 1993) ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου στους αγώνες και ισοβάθμησε στην 5η θέση της γενικής κατάταξης με 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες σε 7 αγώνες.

Στους αγώνες συμμετείχαν 27 σκακιστές – Βουλευτές και Ευρωβουλευτές από 15 χώρες, μεταξύ των οποίων οι GM: Loek Van Wely (Ολλανδία), Victor Bologan (Μολδαβία) και Antoaneta Stefanova (Βουλγαρία), καθώς και η WFM Daniela Movileanu (Ιταλία).

 
Ελληνας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρωταθλητής στο τουρνουά Σκάκι των ευρωπαίων πολιτικών [Εικόνες]

Έπαιξε από τη Βουλή

Αξίζει να επισημανθεί ότι με απόφαση του Προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, παραχωρήθηκε αίθουσα του Ελληνικού Κοινοβουλίου για τη συμμετοχή του Χάρη Μαμουλάκη στους αγώνες.

Ο Πρόεδρος της Βουλής τον συνεχάρη για τη συμμετοχή του στο τουρνουά, σημειώνοντας ότι η πρωτοβουλία αυτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προσφέρει ένα θετικό παράδειγμα, ιδιαίτερα στα παιδιά και τους νέους, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του ενδιαφέροντος για το σκάκι, ενός παιχνιδιού που καλλιεργεί τις πνευματικές και συναισθηματικές ικανότητες, αναπτύσσει τη στρατηγική σκέψη και ενισχύει τη μαθησιακή διαδικασία.

1
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo