• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Η τραμπούκος του χρήματος και ο τραμπούκος του Ισλάμ

Χρήστος Μυτιλινιός 06-05-2021 09:01 Τελευταία ενημέρωση: 06-05-2021 09:02
Η τραμπούκος του χρήματος και ο τραμπούκος του Ισλάμ
Τα δύο τελειωμένα χθες που ακόμα τραμπουκίζουν το αύριο

Για άλλη μια φορά εχθές, απροκάληπτα, Γερμανία και Τουρκία, και πιο συγκεκριμένα, Μέρκελ και Ερντογάν, προχώρησαν σε τηλεδιάσκεψη, με αντικείμενο τάχα τις ευρωτουρκικές σχέσεις.

Φυσικά κανένας από τους δύο δεν υπολογίζει την επόμενη ημέρα, μη θέλοντας να πιστέψουν πως και οι δύο, ανήκουν επισήμως πλέον στο παρελθόν.

Η Άγκελα Μέρκελ, μετράει μέρες στην εξουσία, κάτι που στα εσωτερικά της φαίνεται να το αναγνωρίζει και η ίδια καθώς έχει παραδόσει την Γερμανία στο έλεος της πανδημίας. Από την άλλη πλευρά, ο αποτυχημένος χαλίφης, πιστεύοντας πλέον και ο ίδιος ότι είναι αθάνατος, τουλάχιστον πολιτικά, δεν θέλει
να παραδεχθεί πως η ώρα της αποχώρησης έρχεται και πραγματοποιεί πλέον κάθε κίνηση απελπισίας που του έχει απομείνει.

Μετά την οικονομική καταστροφή της Τουρκίας, ο Ρ.Τ. Ερντογάν συνέχισε να έχει βλέψεις να φτάσει μέχρι την Ανδαλουσία μέσω Ελλάδος και Ισραήλ. Κάτι που από ό,τι φαίνεται, αρέσει στην Καγκελάριο της Γερμανίας, η οποία βάζει σθεναρά τις πλάτες της στον Τούρκο δικτάτορα.

Αυτές οι στρατηγικές συναλλαγές Γερμανών και Τούρκων και συγκεκριμένα Μέρκελ - Ερντογάν, είναι ό,τι έχει απομείνει από μια Ευρώπη και μια Τουρκία παντελώς απαρχαιομένες και ξεπερασμένες. Η επόμενη ημέρα σε Ευρώπη και Μεσόγειο, δεν τους περιλαμβάνει στο κάδρο και εκείνοι κάνουν ό,τι μα ό,τι μπορούν προκειμένου να εκβιάσουν μια θέση στο αύριο.

Η παντελώς αποτυχημένη για την Ευρώπη παντοδυναμία της Μέρκελ με τις πολιτικές λιτότητας και τα νομισματικά παιγνίδια που έφτασαν σε απόγνωση αμέτρητους πολίτες της γηραιάς ηπείρου, αποτιμάται σήμερα σε μια και μόνο φράση:

«Φύγε, το συντομότερο!»

Και μαζί με τον Τούρκο δικτάτορα, αποτελούν πλέον τα πιο μισητά πρόσωπα σε δύση και ανατολή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo