• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Κριτικάροντας κάτι που δεν έχουν ακόμα δει….

Πέτρος Τρουπιώτης 06-05-2021 06:36 Τελευταία ενημέρωση: 06-05-2021 06:36
Κριτικάροντας κάτι που δεν έχουν ακόμα δει….
Όταν κόμματα και στελέχη της «προοδευτικής» αντιπολίτευσης σχολιάζουν άρθρα νομοσχεδίου που δεν έχει εμφανισθεί επίσημα, δεν κάνουν κακό μόνον στον εαυτό τους, αλλά δημιουργούν και στους πολίτες αρνητική εικόνα για τους πολιτικούς

Οποιος έχει παρακολουθήσει τις τελευταίες εβδομάδες εφημερίδες της «προοδευτικής» αντιπολίτευσης αλλά και τα αντίστοιχα site ή έχει ακούσει στελέχη του Σύριζα ή του ΚΚΕ και του Μέρα 25 σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις να «καταγγέλλουν» το «αντεργατικό» νομοσχέδιου του Χατζηδάκη και προσπαθήσει να το βρει να το διαβάσει, θα ξαφνιαστεί

Δεν πρόκειται να το βρει Και αυτό γιατί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, δεν έχει ακόμα βγει ούτε σε διαβούλευση , πόσο μάλλον να κατατεθεί στην Βουλή.

Κι όμως, στελέχη της αντιπολίτευσης και αντίστοιχα μέσα ενημέρωσης , κάνουν ήδη έντονη κριτική στα αντεργατικά άρθρα του , που «καταργούν το οκτάωρο», κάνουν τον εργαζόμενο δούλο» και αλλά αντίστοιχα που άκουσα το τελευταίο διάστημα.

Ακόμα δεν τον είδαμε Γιάννη τον εβγάλαμε , που λέει και ο λαός.

Γιατί ναι μεν η κυβέρνηση έχει δηλώσει την πρόθεση της να φέρει (και μάλιστα σύντομα) νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει μια σειρά ζητήματα στην εργατική νομοθεσία, αλλά νομοσχέδιο ολοκληρωμένο δεν έχουμε δει.

Υπάρχουν πληροφορίες για ορισμένα θέματα που θα περιλαμβάνονται σε αυτό, αλλά οριστικό και επίσημο κείμενο δεν έχουμε δει.

Με βάση της πληροφορίες, μπορούν να κάνουν σχόλια οι δημοσιογράφοι και αυτοί , αφού επισημαίνουν ότι τα «μέτρα» που σχολιάζουν προκύπτουν από πληροφορίες που μένει να επιβεβαιωθούν.

Όμως , πολιτικοί , δεν είναι δυνατόν να κάνουν σχόλια και μάλιστα πολύ συγκεκριμένα , βασιζόμενοι μόνον σε πληροφορίες που κανείς δεν ξέρει αν τελικά θα επιβεβαιωθούν από το κείμενο του νομοσχεδίου.

Εκτός και αν σκέφτονται να εφαρμόσουν μια μέθοδο που εφάρμοζαν παλιά δημοσιογράφοι. Έγραφαν κάτι και αν αυτό δεν έβγαινε αληθινό, την επόμενη έγραφαν πως «κατόπιν των αποκαλύψεων μας», αναγκάστηκαν να αλλάξουν πλεύση…

Μόνον που κάτι τέτοιο δεν είναι σοβαρή αντιμετώπιση κομμάτων….

Αντιλαμβάνομαι βέβαια πως το θέμα αυτό, το εργασιακό και οι οποίες αλλαγές τελικά΄ γίνουν, αποτελούν «προνομιακό « πεδίο δράσης για το ΚΚΕ κυρίως και δευτερευόντως για ΣΥΡΙΖΑ και Μέρα 25.

Αντιλαμβάνομαι πως οποίες αλλαγές γίνουν για να εναρμονισθεί η σχετική νομοθεσία με την πραγματική κατάσταση στην οικονομία και την κοινωνία, δεν μπορούν να γίνουν αποδέκτες από όσους ζουν ακόμα στην λογική του συνθήματος «οι εργάτες – Προλετάριοι δεν έχουν να χάσουν τίποτα πάρα μόνον τις αλυσίδες τους», του 19 ου αιώνα.

Αντιλαμβάνομαι πως ακόμα και ρυθμίσεις που θα κατοχυρώνουν τα δικαιώματα των εργαζομένων στο νέο εργασιακό περιβάλλον, δεν μπορούν να γίνουν αποδέκτες από αυτούς μια και αλλάζουν τα δεδομένα , με νέαση τα οποία κινούνται πολιτικά.

Όμως άλλο αυτό και άλλο το να κάνεις κριτική σε άρθρα και διατάξεις , τις οποίες δεν έχεις καν δει.

Άλλο το να κάνεις σήμερα απεργία για την 1 η Μάιου, αδιαφορώντας για την απόφαση της ΓΣΕΕ και συγκέντρωση (αδιαφορώντας για τα ζητήματα της πανδημίας) και άλλο να διαμαρτύρεσαι για κάτι που ακόμα δεν έχεις δει. Υπομονή, μερικές μέρες, δεν θα έβλαπτε….

Είναι και αυτός ένας ακόμα λόγος που οι πολίτες γυρνούν την πλάτη τους στην πολιτική και τους πολιτικούς , δυστυχώς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo