• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

ΟΤΕ: Αναβάθμιση σε «ΒΒΒ» από την S&P – Παραμένουν ισχυρές οι προοπτικές του ομίλου

lawandorder.gr 05-05-2021 17:13
ΟΤΕ: Αναβάθμιση σε «ΒΒΒ» από την S&P – Παραμένουν ισχυρές οι προοπτικές του ομίλου
Ο ΟΤΕ αποτιμάται στο ελληνικό Χρηματιστήριο στα 6,5 δισ.ευρώ

Η S&P προχώρησε σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας του ΟΤΕ σε «ΒΒΒ», διατηρώντας θέτοντας παράλληλα σταθερό το outlook

Σύμφωνα με τους αναλυτές του οίκου αξιολόγησης, ο ΟΤΕ διαθέτει ισχυρό ισολογισμό και αναμένεται να ωφεληθεί από την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα δυο χρόνια. Για το λόγο αυτό η η αξιολόγησή του Οργανισμού είναι τρεις μονάδες πάνω από αυτή της Ελλάδας.

Όπως αναφέρει στην έκθεση της η την S&P, δεδομένης της προσδοκίας για βελτίωση της ελληνικής οικονομίας, δεν αναμένεται μεταβλητότητα των ταμειακών ροών του ΟΤΕ, δεδομένου του πιο σταθερού οικονομικού περιβάλλοντος. Το γεγονός αυτό, συνδυαστικά με τις σταθερές πιστωτικές ροές του ΟΤΕ, οδήγησε τον οίκο στην αναβάθμιση της αξιολόγησης του ΟΤΕ σε «BBB» από το «BBB-». Παράλληλα, αυξάνει τις μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες αξιολογήσεις στον ΟΤΕ σε «BBB / A-2» από «BBB- / A-3».

Οι σταθερές προοπτικές αντικατοπτρίζουν την προσδοκία ότι η μόχλευση θα παραμείνει κάτω από 2,0x και η ελεύθερη λειτουργική ταμειακή ροή (FOCF) άνω του 25%, σημειώνει ο οίκος αξιολόγησης.

Ακόμη ένας λόγος που οδήγησε στην αναβάθμιση του ΟΤΕ αφορά στις δραστηριότητες του Οργανισμού. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην έκθεση της S&P ο ΟΤΕ αναπτύσσει ταχύτατα δίκτυο οπτικών ινών ενώ οι τομείς δραστηριοποίησή του ενισχύουν τη ρευστότητα του που χαρακτηρίζεται «ισχυρή».

Ο ΟΤΕ αποτιμάται στο ελληνικό Χρηματιστήριο στα 6,5 δισ.ευρώ.

Πηγή: newmoney.gr

TAGS

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo