• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Ξεκίνησε η ΝΑΤΟϊκή άσκηση Defender Europe 21 στο Δυρράχιο (εικόνες-βίντεο)

Law and Order 05-05-2021 13:03 Τελευταία ενημέρωση: 05-05-2021 13:03
Ξεκίνησε η ΝΑΤΟϊκή άσκηση Defender Europe 21 στο Δυρράχιο (εικόνες-βίντεο)
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση που έχει ποτέ διεξαχθεί στην Αλβανία

Ξεκίνησε την Τρίτη 4 Μαΐου επίσημα με μεγαλοπρεπή τελετή έναρξης στο λιμάνι του Δυρραχίου η μεγαλύτερη ΝΑΤΟϊκή στρατιωτική άσκηση που έχει ποτέ διεξαχθεί στην Αλβανία, η οποία είναι κράτος-μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Το Defender Europe 21 θα διαρκέσει έως τις 20 Ιουνίου.

Στην τελετή έναρξης παρευρέθηκαν ο Αμερικανός στρατηγός Todd Walters, ο οποίος επαίνεσε τη συμμαχία με την Αλβανία, και η πρέσβης των ΗΠΑ στα Τίρανα Γιούρι Κιμ, η οποία εξήρε τη θέση της Αλβανίας ως χώρας με στρατηγική σημασία.

Στην τελετή παρευρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα, ο οποίος τόνισε ότι η Αλβανία θα τιμήσει την εμπιστοσύνη που της δείχνουν οι σύμμαχοι, καθώς και ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, ο οποίος εξήρε τη σημασία της συμμαχίας της χώρας του με τις ΗΠΑ.

Η άσκηση «Defender Europe 21» ξεκίνησε από το λιμάνι του Δυρραχίου όπου στρατεύματα από όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ εκπαιδεύονται για τη σταθερότητα στα Δυτικά Βαλκάνια και τις περιοχές της Μαύρης Θάλασσας.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, Τζον Κίρμπι δήλωσε ότι στη στρατιωτική άσκηση συμμετέχουν 26 ευρωπαϊκές χώρες.

Επίσης ανέφερε ότι οι ΗΠΑ, οι σύμμαχοι και οι εταίροι συμμετέχουν στη συγκεκριμένη άσκηση με 28.000 στρατιώτες, της οποίας σκοπός είναι η εκπαίδευση των στρατιωτικών δυνάμεων ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να αμύνονται, να αναχαιτίζουν επιθέσεις, και να αντιμετωπίζουν κρίσεις. Ο Τζον Κίρμπι τόνισε ότι είναι σημαντικό οι δυνάμεις να είναι σε θέση να πραγματοποιούν επιχειρήσεις ευρείας κλίμακας.

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στα Τίρανα, ο Ιλίρ Μέτα και ο Έντι Ράμα με αναρτήσεις τους στα social media εξήραν τη σπουδαιότητα του «Defender Europe 21» και κοινοποίησαν συγκλονιστικές φωτογραφίες:

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo