20.5 C
Athens
18.5 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    Οι αρνητές, η ανικανότητα και η έλλειψη ατομικής ευθύνης «κλείδωσαν» το lockdown στην Κάλυμνο


    Την ώρα που σε όλες τις περιοχές της χώρας οι κάτοικοι απολαμβάνουν στιγμές ελευθερίας ευελπιστώντας να αφήσουμε πίσω τους το συντομότερο δυνατόν την παρατεταμένη περίοδο καραντίνας, στο νησί της Κάλυμνο επιβλήθηκε καθολικό lockdown.
    Η εξέλιξη αυτή διαόλου δεν ξάφνιασε μεγάλο μέρος των πολιτών του νησιού, που είχε διαπιστώσει προ πολλού την χαλαρότητα και την μη τήρηση των μέτρων κατά της διάδοσης του κορονοϊού.
    Σημαντικό ρόλο στην εξάπλωση του ιού, που είχε ως αποτέλεσμα μόλις χθες Τρίτη να θετικά κρούσματα να φτάσουν τα 50 και να καταγράφουν δυο νεκροί, έπαιξαν η μη τήρηση μέτρων αυτοπροστασίας, οι αρνητές μάσκας, μεταξύ των οποίων και ιερείς.
    Παράλληλα η δημοτική αρχή έδειξε μια άνευ προηγουμένου ανικανότητα διαχείρισης της κατάστασης από την πρώτη κιόλας στιγμή.
    Κατώτερη των περιστάσεων και η ΕΛ. ΑΣ με τους αστυνομικούς να μη πραγματοποιούν τους απαραίτητους ελέγχους και την επιβολή προβλεπόμενων προστίμων στους παραβάτες.
    Μάλιστα τις ημέρες του Πάσχα, εκατοντάδες ήταν εκείνοι που συναθροίζονταν σε κεντρικά σημεία του νησιού, χωρίς μάσκες και αποστάσεις, ενώ κατά εκατοντάδες συγκεντρώνονταν στις εκκλησίες.
    Σύμφωνα μάλιστα με αναφορές κατοίκων, πολλοί ήταν οι θετικοί στον κορονοϊού που εν γνώση τους αδιαφορούσαν και αντί να βρίσκονται σε καραντίνα, κυκλοφορούσαν κανονικά στο νησί!
    Επίσης, εργασίες οι οποίες είχαν ανασταλεί λόγω κορονοϊού σε καταστήματα, πραγματοποιούνταν κανονικά σε σπίτια!
    Τα κρούσματα αναμένεται να αυξηθούν τις επόμενες ημέρες και ο φόβος για την αύξηση νεκρών είναι διάχυτος.
    Οι γιατροί και οι νοσηλευτές στο νησί βρίσκονται στα όρια τους και ζητούν από τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα γιατί οι δυνατότητες του νοσοκομείου είναι περιορισμένες.
    Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο νησί αποτελεί το γεγονός πως οι κάτοικοι θα παραμείνουν χωρίς δημοτικής συγκοινωνίας λόγω κρούσματος κορονοϊού σε οδηγό για δυο ημέρες.
    Την ώρα που όλα τα γύρω νησιά βρίσκονται εν αναμονή της άφιξης του τουρισμού για την επανεκκίνηση της οικονομίας η Κάλυμνος βουλιάζει στην εσωστρέφεια, λόγω ανικανότητας και αδιαφορίας.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ