Μινεσότα: Το μηχάνημα που έσωσε 58χρονο, διασωληνωμένο επί 81 ημέρες στην εντατική

lawandorder.gr 04-05-2021 19:26
Μινεσότα: Το μηχάνημα που έσωσε 58χρονο, διασωληνωμένο επί 81 ημέρες στην εντατική
Μοιάζει με θαύμα αλλά τελικά τα κατάφερε
Μοιάζει με θαύμα αλλά τελικά τα κατάφερε. Πάλεψε για σχεδόν τρεις μήνες στο νοσοκομείο με τον «αόρατο εχθρό» και βγήκε νικητής. Η περίπτωση του 58χρονου Τζον Κραμπ που νοσηλεύτηκε διασωληνωμένος επί 81 ημέρες είναι από αυτές που ξεχωρίζουν και κάνουν τον γύρο του κόσμου μέσα στην πανδημία.

Η αποσωλήνωση του Γκραμπ θύμιζε κάτι από υποδοχή σταρ στο κόκκινο χαλί. Με την ανακοίνωση της βελτίωσης της κατάστασής του, επικράτησε μεγάλος ενθουσιασμός, με το κλίμα να είναι πανηγυρικό και τους νοσηλευτές να αγκαλιάζονται.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο της Μινεσότα, St. Michael, όπου και εισήχθη ο άντρας, παραδέχθηκαν ότι για πρώτη φορά ασθενής μένει για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα σε μηχανική υποστήριξη.

Σώθηκε χάρη σε ένα ειδικό υποστηρικτικό σύστημα που στηρίζει τους πνεύμονες και ονομάζεται ECMO, δηλαδή Εξωσωματική οξυγόνωση με μεμβράνη.

Το ECMO αποτελεί μέθοδο εξωσωματικής κυκλοφορίας για την υποστήριξη της ζωής σε ασθενείς με σοβαρή αναστρέψιμη καρδιακή ή/και αναπνευστική ανεπάρκεια.

Πρόκειται συγκεκριμένα για μια συσκευή η οποία, σε ασθενείς με βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια, υποκαθιστά τη λειτουργία του πνεύμονα, δίνοντάς του τη δυνατότητα να ανανήψει.

Ο Γκραμπ μολύνθηκε από κορονοϊό αφότου η σύζυγος και οι κόρες του κόλλησαν μια εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα.

Τα τρία μέλη της οικογενείας του υπέφεραν από ελαφρά συμπτώματα, ωστόσο ο άντρας αισθάνθηκε πολύ γρήγορα δυσκολία στην αναπνοή του
και λόγω ενός προβλήματος που είχε στον ένα πνεύμονα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo