23.4 C
Athens
23 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Πότε και γιατί συναντιόταν ο Φουρθιώτης με Φλαμπουράρη, Βρυώνη και Παππά;


    Την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ έψαχνε τηλεοπτικό κανάλι για να στεγάσει τα φιλόδοξα σχέδια του Νίκου Παππά, βρέθηκε ο ιδιοκτήτης του τότε «Ε» Φίλιππος Βρυώνης, ο οποίος έδειχνε διατεθειμένος να πουλήσει το πανελλήνιας εμβέλειας κανάλι του. Η πρώτη κρούση στο τότε Μαξίμου έγινε από φιλόδοξη παρουσιάστρια, η οποία διατηρούσε ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας τόσο με τον Αλέκο Φλαμπουράρη, όσο και με τον Νίκο Παππά.
    Η πρώτη συνάντηση ανάμεσα στον Βρυώνη και τους υπουργούς του Τσίπρα, πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία και του γενικού διευθυντή του καναλιού, Μένιου Φουρθιώτη. Σ΄ εκείνη τη συνάντηση «εκδηλώθηκε» το ενδιαφέρον του Ιβάν Σαββίδη για την εξαγορά του καναλιού «Ε». Το μήνυμα το μετέφεραν εν ενέργεια υπουργοί, οι οποίοι παρακολούθησαν στενά την όλη διαδικασία μέχρι την ολοκλήρωση του deal.
    Σταθερή αξία στις συζητήσεις υπήρξε ο Φουρθιώτης, ο οποίος είχε τον πρώτο αλλά και τον τελευταίο λόγο στο κανάλι του Βρυώνη. Μάλιστα οι Φλαμπουράρης και Παππάς όταν ήθελαν να περάσουν «γραμμή» επικοινωνούσαν με τον Μένιο, αδιαφορώντας για τη φήμη του. Το δε κανάλι που ήταν γενικός διευθυντής ο Φουρθιώτης απολάμβανε ευνοϊκής μεταχείρισης από το τότε Μαξίμου. Και δεν είναι δύσκολο να το διαπιστώσει κανείς αυτό.
    Αρκεί μια πρόχειρη έρευνα στο αρχείο του καναλιού. Πέραν αυτού ο Μένιος -που προφυλακίστηκε επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη- διηγούνταν πολλά και διαφορά που αφορούσαν την εμπλοκή των ΣΥΡΙΖΑιων στην πώληση του «Ε» στον Σαββίδη. Μάλιστα ισχυρίζονταν ότι είχε καταγράψει και πολλές συνομιλίες από τις οποίες προέκυπτε ευθεία εμπλοκή κυβερνητικών στελεχών σε μια συμφωνία μεταξύ δυο επιχειρηματιών.
    Σε κάθε περίπτωση, αυτό που υπάρχει ως γεγονός, είναι ότι Φλαμπουράρης – Παππάς και Τσίπρας είχαν εξαιρετική σχέση με το κανάλι που ήταν διευθυντής ο Φουρθιώτης. Φυσικά όπως και στην περίπτωση Καλογρίτσα θα προτιμούσαν να μην θυμάται κανείς την εμπλοκή τους.
    Πηγή: powergame.gr


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ