16.1 C
Athens
12.3 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    Επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για την τήρηση των μέτρων στην εστίαση


    Νέο επιχειρησιακό σχέδιο για την αποτροπή συνωστισμού και τήρηση των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού από την ΕΛ.ΑΣ. Η επιχείρηση με την κωδική ονομασία «εστίαση» προβλέπει ηχητικά μηνύματα από περιπολικά, αυστηρή τήρηση του ωραρίου λειτουργίας αλλά και συστάσεις για την αποφυγή συνωστισμού στα τραπέζια των καταστημάτων.
    Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ σημείωναν στο L&O PVW «Δεν υπάρχει καμία πρόθεση αντιπαράθεσης με τους πολίτες και στόχος των όποιων παρεμβάσεων μας θα είναι η αυστηρή τήρηση του ωραρίου λειτουργίας, η καθολική απαγόρευση της μουσικής όπως προβλέπεται, η τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των πολιτών εντός και εκτός καταστημάτων εστίασης και καφέ, αλλά και η αποφυγή φαινομένων συνωστισμού».
    Σε περιπτώσεις που διαπιστώνεται μεγάλη συνάθροιση πολιτών, σε καταστήματα εστίασης και καφέ- μπαρ, θα γίνονται συστάσεις με ηχητικά μηνύματα από περιπολικά αλλά και δια ζώσης παραινέσεις στους πολίτες για την τήρηση των μέτρων.
    Σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξει στην διαχείριση της κατάστασης και η συνεργασία των αστυνομικών με τους ιδίους τους καταστηματάρχες, ενώ σε περίπτωση καταγγελίας αυτή θα αξιολογείται και θα υπάρχει παρέμβαση αστυνομικών από τις πεζές περιπολίες για τις απαραίτητες συστάσεις ή την επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ