19.3 C
Athens
14.1 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    Αύξηση και κατανομή οργανικών θέσεων εισαγγελέων στην Αθηνά – Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ το Προεδρικό Διάταγμα


    Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το Προεδρικό Διάταγμα (26/2021) που προβλέπει την αύξηση και κατανομή των οργανικών θέσεων των εισαγγελέων στην Αθήνα.
    Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο Προεδρικό Διάταγμα, που φέρει την υπογραφή του υπουργού Δικαιοσύνης Κων. Τσιάρα, είχε κατατεθεί πρόσφατα προς επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).
    Το Προεδρικό Διάταγμα επεξεργάστηκε το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ το οποίο με την υπ. αριθμόν 57/2021 γνωμοδότηση που εξέδωσε το έκρινε νόμιμο.
    Συγκεκριμένα, όπως ορίζει το άρθρο 1 του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος οι οργανικές θέσεις των Αντεισαγγελέων Εφετών και των Εισαγγελέων Πρωτοδικών οι οποίες συνεστήθησαν με τις διατάξεις του άρθρου 22 του ν. 4786/2021 (Α΄ 43) κατανέμονται στις Εισαγγελίες Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας, ως εξής:
    1. Εισαγγελία Εφετών Αθηνών: Αυξάνεται ο αριθμός των οργανικών θέσεων των Αντεισαγγελέων Εφετών κατά τρεις, οριζομένου του συνολικού αριθμού αυτών σε πενήντα έξι.
    2. Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών: Αυξάνεται ο αριθμός των οργανικών θέσεων των Eισαγγελέων Πρωτοδικών κατά τέσσερις, οριζομένου του συνολικού αριθμού αυτών σε πενήντα εννέα.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ