Καλή Ανάσταση (και καλή Πρωτομαγιά)

Πέτρος Τρουπιώτης 01-05-2021 16:11 Τελευταία ενημέρωση: 01-05-2021 16:39
Καλή Ανάσταση (και καλή Πρωτομαγιά)
Ας δούμε σήμερα , δυο θέματα των ημερών. Δύο θέματα που δείχνουν και μια παλαιοκομματική νοοτροπία. Και ας αναρωτηθούμε. Γιατί ανεχόμαστε να μας κοροϊδεύουν

Έλεγα σήμερα, μια και είναι Μ Σάββατο, να ασχοληθώ με κάτι πιο αισιόδοξο, μια και η Ανάσταση , είναι το πιο χαρμόσυνο γεγονός , για την Χριστιανοσύνη (και όχι μόνον).

Δυστυχώς, η επικαιρότητα με «αναγκάζει», να αναφερθώ σε δυο θέματα των ημέρων, ας πούμε.

Το πρώτο έχει να κάνει με την γνωστή πια δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για το εμβόλιο της Α.Ζ. και στο «ξεστοκαρισμά του».

Δήλωση που είμαι βέβαιος ότι σύντομα θα γίνει και νούμερο στην επιθεώρηση, μόλις ανοίξουν τα θέατρα.

Δήλωση που αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή θέματα συζητήσεων στα “social media”.

Από την δήλωση αυτή , ή μάλλον και από την δήλωση αυτή, γίνεται σαφές ότι ο πρώην πρωθυπουργός, έχει χάσει και ένα χαρακτηριστικό του, που τον βοήθησε σημαντικά να ανέβει στην εξουσία. Για να το πετύχει, «καβαλούσε το ρεύμα».

Έβλεπε ποια είναι η άποψη της πλειοψηφίας ή έστω μεγάλων τμημάτων της, και όχι μόνον υποστήριζε την θέση αυτή (έστω και αν είχε υποστηρίξει πιο παλιά αντίθετη άποψη) αλλά υπερθεμάτιζε κιόλας.

Τώρα, βιάστηκε να αντιδράσει, βιάστηκε να κάνει σχόλιο για να «κάνει αντιπολίτευση» και μάλλον την πάτησε.

Δεν την πάτησε μόνον γιατί η δήλωση ήταν από όλες τις απόψεις «απαράδεκτη», αλλά και γιατί δεν φαίνεται να τον άκουσε κανείς , αν κρίνουμε από τις δεκάδες χιλιάδες τριαντάρηδες και, που τρέχουν να εμβολιασθούν με το εμβόλιο της Α. Ζ.

Το δεύτερο έχει να κάνει με τη στάση που κρατούν τέτοια εποχή (αλλά και τα Χριστούγεννα) όσοι πολιτικοί μας δηλώνουν άθεοι και δίνουν, για παράδειγμα πολιτικό όρκο.

Στέλνουν ευχές για καλή Ανάσταση, πηγαίνουν σε εκκλησίες , ιδίως σε Επιτάφιο και Ανάσταση μια και τότε έχει πιστούς που θα τους δουν και γενικώς δεν παραλείπουν να συμμετέχουν σε ότι έχει να κάνει με την θρησκευτικότητα των ημέρων.

Και πάντα αναρωτιέμαι Δεν έχουν κανένα σεβασμό , πρώτα στον εαυτό τους και μετά στους πιστούς.

Για ποια Ανάσταση εύχονται, αφού δεν πιστεύουν ότι υπάρχει Θεός, γιατί πηγαίνουν στον Επιτάφιο, αφού δεν θεωρούν ότι υπάρχει Αυτός , την κηδεία του Οποίου αναπαριστά ο Επιτάφιος…

Όλα λοιπόν για την εκλογική πελατεία….

Αλλά ,εδώ προκύπτει και ένα ακόμα ερώτημα , για εμάς ως ψηφοφόρους, μια και πάνω από το 95% των Ελλήνων δηλώνει Χριστιανός Ορθόδοξος. Γιατί ανεχόμαστε να μας κοροϊδεύουν;

Καλή Ανάσταση

Και καλή Πρωτομαγιά σήμερα…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo