• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Γέμισε κόσμο η Κέρκυρα για να παρακολουθήσουν τους «μπότηδες» (εικόνες και βίντεο)

Έλενα Δημητρίου 01-05-2021 14:34 Τελευταία ενημέρωση: 01-05-2021 14:35
Γέμισε κόσμο η Κέρκυρα για να παρακολουθήσουν τους «μπότηδες» (εικόνες και βίντεο)
Λαοθάλασσα στην καρδιά της Παλιάς Πόλης

Γέμισε η πλατεία της Κέρκυρας από κόσμο στο Πεντοφάναρο το Λιστόν. Άλλοι με μάσκες, άλλοι χωρίς, η πλατεία "γέμισε" ζωή.

Αν και λιγότεροι από τις άλλες χρονιές, άνθρωποι όλων των ηλικιών μαζεύτηκαν και φέτος, να παρακολουθήσουν το διάσημο έθιμο που διαδραματίζεται στην Κέρκυρα με τους «μπότηδες».

Χιλιάδες «μπότηδες» έπεσαν από τα ψηλά μπαλκόνια στην καρδιά της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας για να θυμίσουν την Ανάσταση του Κυρίου.

Οι «μπότηδες» είναι μεγάλα ή μικρά κεραμικά, βαμμένα κατακκόκινα δοχεία, γεμάτα νερό, με στενό στόμιο και δυο χερούλια στο πλάι, που είναι δεμένα με κόκκινες κορδέλες.

Σκοπός τους είναι να «σκάσουν» στο έδαφος και να γίνουν χίλια κομμάτια, αυτά τα κομματάκια θα πάρουν πολλοί στο σπίτι τους για να τα κρατήσουν ως φυλακτό ή καλοτυχία.

Κατά τη διεξαγωγή του εθίμου ακούγονται κανονιοβολισμοί από το Παλιό Φρούριο της Κέρκυρας, ενώ όλοι ανταλλάσσουν πασχαλιάτικες ευχές.

Με τον "μπότη" Save Erimitis, οι Κερκυραίοι δεν παρέλειψαν να στείλουν και το μήνυμα τους σε εκείνους που θέλουν να μετατρέψουν την natura περιοχή Εριμήτης, σε ξενοδοχειακή μονάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo