15.6 C
Athens
12.3 C
Thessaloniki
Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
More

    Υπόθεση Φουρθιώτη: Σήμερα οι απολογίες των κατηγορούμενων στον ανακριτή, τι θα υποστηρίξουν


    Να αντικρούσουν το βαρύ κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος τους καλείται σήμερα ο παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης και οι τρεις συγκατηγορούμενοί του, οι οποίοι απολογούνται στον ανακριτή. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας, ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική μεταχείρισή των κατηγορουμένων. Αν δηλαδή θα αφεθούν ελεύθεροι ή θα προφυλακιστούν.
    Σε βάρος του Μ. Φουρθιώτη η εισαγγελία έχει ασκήσει ποινική δίωξη για εννέα αδικήματα, εκ των οποίων δυο είναι σε βαθμό κακουργήματος. Βαρύτατη δίωξη ασκήθηκε και στους άλλους τρεις κατηγορούμενους της υπόθεσης, οι οποίοι κατά περίσταση διώκονται για σύσταση συμμορίας, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη, προμήθεια κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας, κ.ά.
    Οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες, αν και ο παρουσιαστής προανακριτικά δήλωσε πως ότι έχει να πει για την υπόθεση θα το καταθέσει στις εισαγγελικές αρχές. Ωστόσο, ο συγκατηγορούμενος του Μ. Φουρθιωτη, Σ.Γ. καταθέτοντας στους αστυνομικούς «έδωσε» τον παρουσιαστή λέγοντας τα εξής: «Για όλα έφταιγε ο Φουρθιώτης ο οποίος δεν είχε κάνει καλή συνεννόηση με τα άτομα στα οποία έχει αναθέσει να κάνουν αυτές τις πράξεις». Ο τρίτος κατηγορούμενος της υπόθεσης, ο Π.Γ. κατάθεσε, μεταξύ άλλων τα εξής: «Ο Φουρθιώτης είχε ζητήσει στον Π.Γ. να του βρει άλλα δύο άτομα για την συνοδεία του τα οποία θα πλήρωνε περισσότερα χρήματα για να προβούν σε κάποιες άλλες πράξεις».
    Σύμφωνα με το διαβιβαστικό έγγραφο της δικογραφίας, ο παρουσιαστής «από τη μία είχε κρυφές επικοινωνίες με τους δράστες και συνεννοήσεις για τα σε βάρος του «κατά παραγγελία» χτυπήματα (πυροβολισμοί οικίας, έκρηξη) και από την άλλη παρουσίαζε επίσημα ότι είναι θύμα απειλών και είναι άκρως απαραίτητο άμεσα να του χορηγηθεί πάλι αστυνομική φύλαξη και συνοδεία». Μάλιστα, όπως επισημαίνουν ο κατηγορούμενος «για να πετύχει το σκοπό του πίεζε συνεχώς με εξώδικα, μηνύσεις, δημοσιεύματα κ.λπ. φυσικά θεσμικά πρόσωπα, υπηρεσίες και αρχές και απαιτούσε άμεσα εντός και συγκεκριμένων ωρών να ικανοποιηθούν οι παράνομες απαιτήσεις του».
    Δηλαδή, οι αρχές καταλογίζουν στον Μ. Φουρθιώτη ότι σκηνοθέτησε τις δυο επιθέσεις στο σπίτι του για να επιτύχει την αύξηση της αστυνομικής συνοδείας του. Ακόμη βάσει της δικογραφίας, δυο εκ των συγκατηγορουμένων του παρουσιαστή εμπλέκονται στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς σε βάρος των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία στις 16 Απριλίου. Οι ίδιοι πάντως αρνούνται τη συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη επίθεση και υποστηρίζουν πως από το στίγμα των κινητών τους τηλεφώνων θα αποδειχθεί ότι δεν βρίσκονταν στο σημείο που έλαβε χώρα το περαστικό.
    Τα τηλεφωνήματα
    Πάντως, στη δικογραφία περιλαμβάνονται τα τηλεφωνήματα που αντάλλαξε ο Μένιος Φουρθιώτης με τους Γ. Σ. και Γ. Π. αμέσως μετά τους πυροβολισμούς κατά των αστυνομικών στην Ν. Ερυθραία αλλά και μετά τους πυροβολισμούς έξω από το σπίτι του στο Διόνυσο. Συγκεκριμένα και όπως αναφέρεται, στο σχετικό έγγραφο της δικογραφίας «από την συνδυαστική μελέτη και ανάλυση των δεδομένων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας διαπιστώθηκε πως πέντε ώρες περίπου πριν το περιστατικό την 16η Απριλίου 2021, (απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών) περί ώρα 19:39 ο Φουρθιώτης κάλεσε τον Σ.Γ. και συνομίλησαν για μερικά δευτερόλεπτα, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Φουρθιώτης επικοινώνησε με τον Γ. Π».
    Ακόμη στις 16 Απριλίου και ώρα 01.55, δηλαδή περίπου μία ώρα μετά το περιστατικό των πυροβολισμών ο κατηγορούμενος παρουσιαστής απέστειλε γραπτό μήνυμα στον Γ. Π. ενώ επικοινώνησε μαζί του ακόμα δύο φορές, 10 περίπου ώρες μετά τους πυροβολισμούς σε βάρος των αστυνομικών.
    Εξάλλου, από την ανάλυση των στοιχείων προέκυψε επίσης πως οι Γ.Π. και Σ.Γ επικοινώνησαν μεταξύ τους δύο φορές, μία περίπου ώρα πριν από το επίμαχο περιστατικό των πυροβολισμών που σημειώθηκαν έξω από το σπίτι του Μ. Φουρθιώτη. Τέλος, σε ό,τι αφορά στην έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στις 22 Απριλίου 2021 και ώρα 23:34 στο σπίτι του παρουσιαστή από τα στοιχεία των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, προέκυψε «ο Π.Γ. ενεργοποίησε πριν την πράξη κεραία που εξυπηρετεί την περιοχή του Διονύσου, γεγονός που πιστοποιεί την γεωγραφική του παρουσία στην ευρύτερη περιοχή πριν την ως άνω πράξη».



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ