20.2 C
Athens
12.8 C
Thessaloniki
Τρίτη 23 Απριλίου 2024
More

    Τα τηλεφωνήματα Φουρθιώτη και των συγκατηγορουμένων του πριν και μετά τους πυροβολισμούς κατά των αστυνομικών


    Τα τηλεφωνήματα που αντάλλαξε ο Μένιος Φουρθιώτης με τους συγκατηγορούμενους του, Γ. Σ. και Γ. Π. αμέσως μετά τους πυροβολισμούς κατά των αστυνομικών στην Ν. Ερυθραία αλλά και μετά τους πυροβολισμούς έξω από το σπίτι του παρουσιαστή στο Διόνυσο, καταγράφονται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση.
    Μάλιστα, οι κλήσεις αυτές σε συνδυασμό και με τα άλλα στοιχεία της δικογραφίας, όπως μαρτυρικές καταθέσεις αστυνομικών, εμπλεκομένων, κ.ά. οδήγησαν τις αρχές στις συλλήψεις των τεσσάρων συνολικά κατηγορουμένων της υπόθεσης. Βάσει αυτών των στοιχείων η εισαγγελία άσκησε βαρύτατες ποινικές διώξεις στους κατηγορουμένους, ενώ αύριο, Μ. Σάββατο, όλοι οδηγούνται ενώπιον ανακριτή για να απολογηθούν και αμέσως μετά θα κριθεί εάν θα κριθούν προσωρινά κρατούμενοι ή όχι.
    Συγκεκριμένα και όπως αναφέρεται, στο σχετικό έγγραφο της δικογραφίας «από την συνδυαστική μελέτη και ανάλυση των δεδομένων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας διαπιστώθηκε πως πέντε ώρες περίπου πριν το περιστατικό την 16η Απριλίου 2021, (απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών της ομάδας Δίας) περί ώρα 19:39 ο Φουρθιώτης κάλεσε τον Σ.Γ. (κατηγορούμενος) και συνομίλησαν για μερικά δευτερόλεπτα, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Φουρθιώτης επικοινώνησε με τον Γ. Π.(επίσης κατηγορούμενος)».
    Ακόμη στις 16 Απριλίου και ώρα 01.55, δηλαδή περίπου μία ώρα μετά το περιστατικό των πυροβολισμών ο κατηγορούμενος παρουσιαστής απέστειλε γραπτό μήνυμα στον Γ. Π. Επίσης επικοινώνησε μαζί του ακόμα δύο φορές, 10 περίπου ώρες μετά τους πυροβολισμούς σε βάρος των αστυνομικών.
    Από την ανάλυση των στοιχείων προέκυψε επίσης πως οι Γ.Π. και Σ.Γ επικοινώνησαν μεταξύ τους δύο φορές, μία περίπου ώρα πριν από το επίμαχο περιστατικό των πυροβολισμών που σημειώθηκαν έξω από το σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη λίγο μετά τις 10 το βράδυ.
    Τέλος, σε ό,τι αφορά στην έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στις 22 Απριλίου 2021 και ώρα 23:34 στο σπίτι του παρουσιαστή από τα στοιχεία των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, προέκυψε «ο Π.Γ. ενεργοποίησε πριν την πράξη κεραία που εξυπηρετεί την περιοχή του Διονύσου, γεγονός που πιστοποιεί την γεωγραφική του παρουσία στην ευρύτερη περιοχή πριν την ως άνω πράξη».
    Μέχρι στιγμής πάντως οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες, κάτι που αναμένεται να κάνουν και ενώπιον του ανακριτή αύριο, κατά τη διάρκεια των απολογιών τους.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ