Πρωθυπουργική παρέμβαση για το Άγιο Φως: Η διαφορά της ελληνικής πλευράς με τις ισραηλινές αρχές

lawandorder.gr 28-04-2021 20:40
Πρωθυπουργική παρέμβαση για το Άγιο Φως: Η διαφορά της ελληνικής πλευράς με τις ισραηλινές αρχές
Οι Ισραηλινοί πάντως, αναμένεται, να βάλουν αυστηρό πρωτόκολλο στον υφυπουργό Εξωτερικών

Μέσα από εμπόδια, που χρειάστηκαν παρέμβαση ακόμη και του πρωθυπουργικού γραφείου, πέρασε η έλευση του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα, η οποία θα γίνει τελικά το Μ. Σάββατο από τον υφυπουργό Εξωτερικών Κ. Βλάση.

Στην αρχή οι ισραηλινές αρχές δεν ήθελαν κανέναν επίσημο για την παραλαβή και ζητούσαν επανάληψη της περυσινής διαδικασίας, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής».

«Δηλαδή ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα να παραλάβει από τα σκαλιά του αεροπλάνου το Αγιο Φως και να το φέρει στην Ελλάδα. Η ελληνική πλευρά, από την άλλη, ήθελε φέτος να γίνει η διαδικασία όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια και να παραστεί εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης, όπως και τελικά θα γίνει.

Οι Ισραηλινοί πάντως, αναμένεται, να βάλουν αυστηρό πρωτόκολλο στον Βλάση, ο οποίος, παρότι έχει εμβολιαστεί, θα πρέπει να καταθέσει και αρνητικό τεστ PCR πριν μεταβεί στα Ιεροσόλυμα.

Ενδεικτικό πάντως της βούλησης του Μαξίμου να εκπεμφθεί εικόνα επίσημης τελετής φέτος είναι πως ο σχεδιασμός προβλέπει ο υφυπουργός να μεταβεί στο Τελ Αβίβ με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος –χωρίς τον έξαρχο– το οποίο στην επιστροφή θα προσγειωθεί στο “Ελ. Βενιζέλος” και όχι στην Ελευσίνα.

Ο λόγος είναι πως, σε αντίθεση με πέρυσι που το Άγιο Φως δεν μεταφέρθηκε στην υπόλοιπη Ελλάδα, φέτος θα πάει σε –τουλάχιστον– τρεις περιοχές της χώρας: Θεσσαλονίκη, Ρόδο και Κρήτη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo