• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Συνομιλίες-φωτιά στο διαβιβαστικό για Φουρθιώτη - Πώς οι αρχές έφτασαν στις συλλήψεις

Κατερίνα Μάνθου 28-04-2021 19:49
Συνομιλίες-φωτιά στο διαβιβαστικό για Φουρθιώτη - Πώς οι αρχές έφτασαν στις συλλήψεις
Πώς σκηνοθετούσε απειλές και χτυπήματα για να απαιτεί αστυνομική φύλαξη

Το γενετικό υλικό που βρέθηκε σε ένα σάκο στη Νέα Ερυθραία οδήγησε τους αστυνομικούς σε συλλήψεις για την υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη και των τριών συγκατηγορουμένων του.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό έγγραφο της αστυνομίας, από την εργαστηριακή εξέταση του σάκου ο οποίος βρέθηκε στη Νέα Ερυθραία μετά τη συμπλοκή με τους αστυνομικούς, προέκυψε γενετικός τύπος ο οποίος ταυτίζεται με εκείνον ενός εκ των κατηγορουμένων της υπόθεσης. Στο σάκο, μάλιστα, εντοπίστηκε και γενετικό στοιχείο και άλλων ατόμων, αναφέρει το διαβιβαστικό έγγραφο.

Ακόμη, στο διαβιβαστικό έγγραφο επισημαίνεται πως από την εργαστηριακή συγκριτική εξέταση των πειστηρίων, δηλαδή, τους κάλυκες που βρέθηκαν στο περιστατικό της Ν. Ερυθραίας με τους αστυνομικούς και στο σπίτι του Μ. Φουρθιώτη, προέκυψε πως οι κάλυκες αυτοί προέρχονται από το ίδιο όπλο, ένα Καλάσνικοφ.

Επίσης, στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται πως στις 21.4.2021 στις 23:16 άγνωστος άνδρας κάλεσε με απόκρυψη στην τηλεφωνική σύνδεση του αξιωματικού υπηρεσίας και χωρίς να γνωστοποιήσει τα στοιχεία της ταυτότητας του ανέφερε: «Το χτύπημα στο σπίτι του Φουρθιώτη το έκανε ο *** με τον κολλητό του. Τους ξέρετε από παλιά. Ο Φουρθιώτης τον πλήρωσε για να το κάνει. Ψάξτε τα τηλέφωνα που θα σου πω και θα τους βρείτε…».

Η… σκηνοθεσία του παρουσιαστή

Όσον αφορά στον Μ. Φουρθιώτη στο έγγραφό τους οι αστυνομικές αρχές αναφέρουν: «Από τη μία είχε κρυφές επικοινωνίες με τους δράστες και συνεννοήσεις για τα σε βάρος του «κατά παραγγελία χτυπήματα» (πυροβολισμοί οικίας, έκρηξη) και από την άλλη παρουσίαζε επίσημα ότι είναι θύμα απειλών και ότι είναι άκρως απαραίτητο άμεσα να του χορηγηθεί πάλι αστυνομική φύλαξη και συνοδεία Για να πετύχει το σκοπό του (σ.σ. ο Φουρθιώτης) πίεζε συνεχώς με εξώδικα, μηνύσεις, δημοσιεύματα κ.λπ. φυσικά θεσμικά πρόσωπα, υπηρεσίες και αρχές και απαιτούσε άμεσα εντός και συγκεκριμένων ωρών να ικανοποιηθούν οι παράνομες απαιτήσεις του».

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως περίπου πέντε ώρες πριν το περιστατικό της Ν. Ερυθραίας, στις 15 Απριλίου 2021, και συγκεκριμένα στις 19:39 ο παρουσιαστής κάλεσε τον έναν συγκατηγορούμενό του και φερόμενο ως δράστη της συμπλοκής με τους αστυνομικούς και συνομίλησαν για μερικά δευτερόλεπτα.

Εξάλλου, στις 16 Απριλίου και περίπου μια ώρα μετά το επίμαχο περιστατικό των πυροβολισμών προς τους αστυνομικούς στη Ν. Ερυθραία, ο Μ. Φουρθιώτης φέρεται να απέστειλε γραπτό μηνύματα σε συγκατηγορούμενό του αλλά και να επικοινώνησε και άλλες φορές μαζί του. Στο μήνυμα του αναφέρεται: «εάν υπάρχει πρόβλημα πες μου να ξέρω να βοηθήσω».

Διαβάστε και:

Σκηνοθετημένα ήταν τα χτυπήματα και οι απειλές εναντίον Φουρθιώτη κατά την αστυνομία

Το Μ. Σάββατο οι απολογίες του Φουρθιώτη και των τριών συγκατηγορουμένων του (εικόνες)

Χρυσοχοΐδης για Φουρθιώτη: Μια εξαιρετικά δυσώδης υπόθεση - Συγχαρητήρια στην ΕΛΑΣ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo