14 C
Athens
12.7 C
Thessaloniki
Σάββατο 20 Απριλίου 2024
More

    «Πράσινο φως» από Ελεγκτικό Συνέδριο για το Leasing 300 λεωφορείων για την Αθήνα


    Με την δεύτερη φορά το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε την μίσθωση (Leasing) 300 αστικών λεωφορείων από την ΟΣΥ Α.Ε., προκειμένου να τεθούν σε κυκλοφορία στην Αθήνα.
    Η μίσθωση αφορά 90 ντιζελοκίνητα αρθρωτά (με ρυμουλκό) των 18 μέτρων και 210 κανονικά (διαξονικά) λεωφορεία των 12 μέτρων. Η διάρκεια της μίσθωσής τους είναι τριετής και δαπάνης 30.240.000 ευρώ, χωρίς Φ.Π.Α.
    Τα λεωφορεία αυτά προορίζονται να καλύψουν τις συγκοινωνιακές ανάγκες της πρωτεύουσας στην προσπάθεια αυξήσεις των δρομολογίων, λόγω της πανδημίας, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμού των επιβατών.
    Το Ε.Σ. αρχικά με την υπ΄ αριθμ. 50/2021 Πράξη του ΣΤ΄ Κλιμακίου είχε μπλοκάρει τις συμβάσεις για τη μίσθωση των 300 λεωφορείων, κρίνοντας ότι κωλύεται η υπογραφή των σχεδίων σύμβασης. Ακολούθησαν προσφυγές για πλημμέλειες κ.λπ. στην πράξη του ΣΤ΄ Κλιμακίου του Ε.Σ.
    Στην συνέχεια, εκδόθηκε η υπ΄ αριθμ. 497/2021 απόφαση του 7ου Κλιμακίου, που ανέτρεψε την προηγούμενη πράξη και έκρινε ότι οι προσφυγές ανάκλησης πρέπει να γίνουν δεκτές και να ανακληθεί η προσβαλλόμενη Πράξη, υπογραμμίζοντας ότι δεν κωλύεται η υπογραφή των τριών σχεδίων σύμβασης για την μίσθωση 300 αστικών λεωφορείων από την ΟΣΥ Α.Ε.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ