• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Απερρίφθη από το ΣτΕ το αίτημα Φουρθιώτη για «πάγωμα» της απόφασης που μείωσε τα μέτρα φύλαξής του

Κατερίνα Μάνθου 28-04-2021 11:57 Τελευταία ενημέρωση: 28-04-2021 11:58
Απερρίφθη από το ΣτΕ το αίτημα Φουρθιώτη για «πάγωμα» της απόφασης που μείωσε τα μέτρα φύλαξής του
Η απόρριψη της αίτησης Φουρθιώτη έρχεται τη στιγμή που ο ίδιος έχει συλληφθεί και οδηγείται ενώπιον της εισαγγελίας

Απορρίφθηκε σήμερα από το Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση του Μ. Φουρθιώτη με την οποία ζητούσε να ανασταλεί η πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. που μείωσε ορισμένα μέτρα ασφαλείας τα οποία είχαν αποφασιστεί και διατεθεί για την προστασία του.

Η απόρριψη της αίτησης Φουρθιώτη έρχεται τη στιγμή που ο ίδιος έχει συλληφθεί και οδηγείται ενώπιον της εισαγγελίας.

Συγκεκριμένα με την από 31.3.2021 πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. έπαυσε η προσωπική φρούρησή του Μένιου Φουρθιώτη (4 αστυνομικοί, συνοδευτική μοτοσυκλέτα με αστυνομικό και υπηρεσιακό αυτοκίνητο) και η φρούρηση της κατοικίας του, ενώ παρέμεινε η φρούρηση των χώρων εργασίας του.

Στην αίτηση αναστολής ο Φουρθιώτης υποστήριζε ότι λόγω της μείωσης της φρουράς του με την απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του.

Και αυτό καθώς - όπως υποστήριζε - επειδή έχει δεχθεί σειρά επιθέσεων κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι αυτές θα συνεχιστούν, κάτι που παράλληλα μεταφράζεται σε διαρκή και άμεσο κίνδυνο βαριάς σωματικής βλάβης του, ακόμη και τον θάνατό του.

Ωστόσο η αίτησή του απερρίφθη από το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ΄ αριθμ. 90/2021 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών.

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη ο Μένιος Φουρθιώτης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo