17.2 C
Athens
13 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    Από τις σφαίρες στους αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ στη Νέα Ερυθραία – Στην προσαγωγή Φουρθιώτη


    Μια καταγγελία περί συμβολαίου θανάτου, δυο ένοπλες επιθέσεις και μια βαλλιστική εξέταση, ήταν τα στοιχεία που οδήγησε τα στελέχη του τμήματος εκβιαστών τη ασφάλειας Αττικής, στην προσαγωγή του Μένιου Φουρθιώτη. Οι αστυνομικοί επιχειρούν να συνθέσουν τα κομμάτια του παζλ, των πυροβολισμών και των εμπρηστικών επιθέσεων, που είχαν στο επίκεντρο τον παρουσιαστή και να διαπιστώσουν αν τυχόν εμπλέκεται και σε ποιο βαθμό.
    Η καταγγελία που ξετύλιξε το κουβάρι
    Για να φτάσουν οι αρχές στην προσαγωγή Φουρθιώτη, είχαν ξεκινήσει να συνθέτουν το παζλ των γεγονότων. Αρχικά ήρθε η καταγγελία του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, που σε δημόσιο μήνυμα του, είχε κατονομάσει το Μένιο Φουρθιώτη, ως το άτομο που «, αναζητούσε στην πιάτσα κάποιον για να εκτελέσει συμβόλαιο για αυτόν. Το συμβόλαιο προέβλεπε να πυροβολήσει το σπίτι του Φουρθιώτη προκειμένου να δείξει ότι κινδυνεύει, αλλά και να χτυπήσει εμένα και έναν ακόμη δημοσιογράφο, του οποίου δεν θυμόταν το όνομα. Για τον λόγο αυτόν απευθύνθηκε σε κάποιον τύπο της νύχτας με το ψευδώνυμο «Ταρίφας», ο οποίος αρχικώς έδειξε απρόθυμος».
    Η βαλιστική και το «βαρύ» όνομα της νύχτας
    Στην συνέχεια ήρθαν τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης από τους κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο που άγνωστοι πυροβόλησαν αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ τα ξημερώματα της 16ης Απριλίου στη Νέα Ερυθραία και της ένοπλης επίθεσης σε βάρος της οικείας Φουρθιώτη, που όπως προέκυψε προήλθαν από το ίδιο Καλάσνικοφ. Παράλληλα, αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν γενετικό υλικό και δακτυλικά αποτυπώματα πάνω στο σακίδιο που πέταξαν στον δρόμο οι άγνωστοι που άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ και ταυτοποιήθηκαν με αυτά ενός εκ των προσαχθέντων. Ο συγκεκριμένος άνδρας, έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για υποθέσεις εκβιασμών μεταξύ ανθρώπων της νύχτας, με το όνομα του μάλιστα να «φιγουράρει» στα άτομα εμπιστοσύνης ατόμου που εκτελέστηκε στα Γλυκά Νερά τον Μάιο του 2017. Μάλιστα και πριν από μερικά χρόνια το όνομα του είχε εμπλακεί και σε δικογραφία για υποθέσεις εκβιασμών στην περιοχή του Πειραιά και της Σαλαμίνας.
    Οι έρευνες
    Πλέον στο «μικροσκόπιο» των αρχών έχουν μπει ο ηλεκτρονικός υπολογιστής του Μένιου Φουρθιώτη, usb stick και αποθηκευτικά μέσα που είχε στην κατοχή του, καθώς όλα πλέον ελέγχονται. Αστυνομική πηγή που μίλησε ανώνυμα στο L&O, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να «βρεθεί ακόμη και e-mail από τον διάλογο του παρουσιαστή με κάποιον από τους προσαχθέντες». Ήδη οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού τόσο στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη στην Εκάλη, όσο και στα στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού που εργάζεται.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ