• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Οι «φιλίες» ροκανίζουν τη ΔΙ.ΑΣ και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη μετά τη Νέα Σμύρνη

Ηλίας Ψυχογιός 28-04-2021 08:58
Οι «φιλίες» ροκανίζουν τη ΔΙ.ΑΣ και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη μετά τη Νέα Σμύρνη
Η «ματωμένη» Νέα Σμύρνη, απείλησε με γενίκευση των διαδηλώσεων και πάγωσε την Αστυνομία

Ακόμη στάζουν τα απόνερα του περιστατικού που έλαβε χώρα την Κυριακή 7 Μαρτίου, όπου κατά τον έλεγχο αστυνομικών για την τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού, στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, πολίτες κατέγραψαν εικόνες με τα κινητά τους στις οποίες εκτυλίσσονταν σκηνές αστυνομικής βίας εις βάρος νεαρού. Στη συνέχεια εκδηλώθηκαν επεισόδια σε διαδηλώσεις που εκδηλώθηκαν σε διαμαρτυρία για φαινόμενα αστυνομικής βίας.

Το αποκορύφωμα των επεισοδίων εκτυλίχθηκε την Τρίτη 9 Μαρτίου, μετά από πορεία διαμαρτυρίας για το περιστατικό αστυνομικής βίας, όπου εκτυλίχθηκαν σοβαρά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, με τον τραυματισμό αστυνομικού μετά από επίθεση που δέχτηκε από πλήθος κουκουλοφόρων. Έκτοτε η αστυνομία μπήκε σε μια διαδικασία αυτοπεριορισμού στις περισσότερες αστυνομικές δράσεις της καθημερινού ελέγχου των πολιτών, καταργώντας σχεδόν στο σύνολό τους τις δράσεις που σχετίζονταν με την εφαρμογή των περιορισμών λόγω κορωνοϊού !


Η Δημόσια Τάξη από ισχυρή «ατμομηχανή» της Κυβέρνησης κατάντησε η «αχίλλειος πτέρνα της»

Με τους πολύ σοβαρούς τριγμούς τόσο σε επίπεδο Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αλλά και σε επίπεδο Κυβερνητικό, μιας και τα στατιστικά έφεραν την Ελληνική Αστυνομία από ισχυρή ατμομηχανή της Κυβέρνησης ως προς την εμπιστοσύνη των πολιτών, λόγω του πραγματικού έμπρακτου ενδιαφέροντος και του ιδίου του Πρωθυπουργού, παρ΄ ολίγον αυτή να καταλήξει στην «αχίλλειο πτέρνα» της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, μια που η αντιπολίτευση κατάφερε για πρώτη φορά να αξιοποιήσει πολιτικά μια κρίση για την οποία κανείς δεν μπορούσε να γνωρίζει τα αποτελέσματα.

Μετά από αυτά ήταν προφανές ότι η αναζήτηση αλλά κυρίως η ανάγκη για επίρριψη ή ανάληψη ευθυνών ήταν αναγκαία αφού τα μέσα και οι πολίτες πίεζαν σε αυτή την κατεύθυνση αναδεικνύοντας παράλληλα ως αυτονόητο να φταίει κάποιος για αυτή την κατάσταση. Επίσης ο επιχειρησιακός σχεδιασμός, τα αστυνομικά ατομικά είδη, γκλοπ, κάμερες , ατομικοί αριθμοί αστυνομικών κ.α ανακινήθηκαν και προβλήθηκαν ως μέτρα περιορισμού αστυνομικής βίας.


Η Fake μετακίνηση του Διοικητή της ΔΙ.ΑΣ, και οι ισχυροί δεσμοί του Υπουργού με τον Διευθυντή της Άμεσης Δράσης.

Όμως σε επίπεδο ατομικής επιχειρησιακής ευθύνης ο προϊστάμενος της Άμεσης Δράσης Ταξίαρχος κ. Κουτσιβήτης που διοικεί ολόκληρη την Άμεση Δράση της οποίας κομμάτι αποτελεί η ΔΙ.ΑΣ, εξαιρέθηκε των ευθυνών και παρέμεινε στη θέση του ανεπηρέαστος και ακλόνητος. Είναι γνωστό σε όλους ότι ο εν λόγω Αξιωματικός υπηρετούσε για περίπου 20 χρόνια στην προσωπική ασφάλεια του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και θεωρείται φυσικό να διατηρεί και καλές προσωπικές σχέσεις με τον τωρινό πολιτικό του προϊστάμενο . Δεν μπορεί να περάσει όμως απαρατήρητο το γεγονός της διαρροής στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για καρατόμηση του Διοικητή της ΔΙ.ΑΣ, Διευθυντή κ. Τριαντάφυλλου όπου αδιάψευστα «έπαιξε» παντού, μάλιστα σε κάποια μέσα και ως πρώτο θέμα, απορροφώντας τρόπον τινά αρκετούς κραδασμούς ευθυνών από τα άσχημα γεγονότα της Νέας Σμύρνης, αλλά όπως αποκαλύπτουμε στο lawandorder.gr η μετακίνηση αυτή δεν έγινε ποτέ ή τουλάχιστον μέχρι σήμερα ενάμιση μήνα μετά το γεγονός της Νέας Σμύρνης, ο Διευθυντής παραμένει στη θέση του.

Η ευθύνη κατέληξε στο χαμηλόβαθμο προσωπικό. Απομακρύνονται αστυνομικοί.

Σε αντίθεση με τα παραπάνω απομακρύνονται με απόσπαση σε υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αθηνών αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης (ΔΙ.ΑΣ Περιπολικών) με το πρόσχημα της κάλυψης υπηρεσιακών αναγκών, στους οποίους προφανώς παρασκηνιακά επιρρίπτουν ευθύνες ανάρμοστης συμπεριφοράς κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, χωρίς όμως να παρουσιάζονται αποδεικτικά στοιχεία που να συνηγορούν σε αυτή την άποψη. Μάλιστα ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής κ. Σανιδάς που έχει την τυπική ευθύνη των μετακινήσεων έχει καταστήσει τον εαυτό του απλό αμέτοχο θεατή αφού γνωρίζει και δεν θέλει να προκύψει πολιτική δυσμένεια σε βάρος του από τον πολιτικό του προϊστάμενο στον οποίο και ακουμπάει ο Διευθυντής της Άμεσης Δράσης Οι συνέπειες της σύγχυσης και της εσωστρέφειας που δημιούργησαν οι χειρισμοί αυτοί, όπως μας λένε οι πληροφορίες μας δεν άφησαν ανεπηρέαστους τους απλούς αστυνομικούς που δικαιολογημένα υποστηρίζουν ότι τελικά το «μάρμαρο» το πληρώνουν οι χαμηλόβαθμοι για να δικαιολογηθούν αβλεψίες της διοίκησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα συγχωρήσει νέο κακό περιστατικό στη Δημόσια Τάξη

Με όλα αυτά στην πλάτη του το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Κυβέρνηση πάει να βγει από τον κλοιό της πανδημίας και την επιστροφή στην κανονικότητα όχι μόνο των φιλήσυχων πολιτών αλλά και του εγκλήματος, των μπαχαλάκηδων, των αντεξουσιαστών, των νονών της νύχτας, του παρεμπορίου , της πορνείας. Εκεί λοιπόν η Αστυνομία, η Άμεση Δράση θα κληθούν να στήσουν ξανά το δίχτυ προστασίας στους πολίτες της χώρας και η Κυβέρνηση να ανακτήσει το χαμένο έδαφος της ασφάλειας των πολιτών. Πλέον όμως όπως είναι ξεκάθαρο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε περίπτωση που αναδειχθούν παρόμοιες παθογένειες θα αναλάβει εκείνος πρωτοβουλίες που θα αλλάξουν ολόκληρη τη δομή και την φιλοσοφία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη !

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo