• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Οχτώ χρόνια στην 15χρονη για τη δολοφονία της μητέρας της στην Αγία Βαρβάρα

Κατερίνα Μάνθου 27-04-2021 17:20 Τελευταία ενημέρωση: 27-04-2021 17:24
Οχτώ χρόνια στην 15χρονη για τη δολοφονία της μητέρας της στην Αγία Βαρβάρα
Ίδια η ποινή και για τους άλλους δύο ανήλικους κατηγορούμενους

Κάθειρξη οχτώ ετών στον κάθε έναν από τους τρεις κατηγορούμενους για το φρικτό έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα με θύμα μια 50χρονη γυναίκα, επέβαλλε με απόφασή του το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων που δίκασε την συγκεκριμένη υπόθεση.

Συγκεκριμένα, με την απόφαση που εξέδωσε το δικαστήριο επέβαλλε κάθειρξη 8 ετών στην 15χρονη κόρη του θύματος. Οι δικαστές καταδίκασαν την κατηγορουμένη για ηθική αυτουργία στη δολοφονία της μητέρας της, ενώ τους άλλους δυο κατηγορούμενους της υπόθεσης, ηλικίας 16 και 17, ως δράστες της δολοφονίας της 50χρονης.

Σε όλους επιβλήθηκε κάθειρξη οκτώ ετών χωρίς να τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Κατά πληροφορίες την ενοχή των τριών νέων σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχε ζητήσει και η εισαγγελέας της έδρας, επισημαίνοντας την αγριότητα του εγκλήματος, καθώς το θύμα είχε δεχθεί 70 μαχαιριές.

Σε δήλωσή του ο Απ. Λύτρας, δικηγόρος ενός εκ των τριών κατηγορουμένων της υπόθεσης δήλωσε: «Το δικαστήριο επέβαλε τη μεγαλύτερη προβλεπόμενη ποινή παρακολούθησης από κατάστημα κράτησης ανηλίκων με τη συνδρομή να παρακολουθούν οι ανήλικοι ειδικό ψυχολόγο. Θεωρώ ότι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακριβώς τι έχει συμβεί. Ο ένας κατηγορούσε τον άλλον για το ποιος έκανε την πράξη. Δεν δόθηκε καμία απάντηση στο δικαστήριο ποιος ήταν ο λόγος που οδήγησε στο έγκλημα. Σύμφωνα με την προδικασία η 15χρονη είχε υποστηρίξει ότι η μητέρα της δεν της φερόταν καλά, όμως αυτός ο ισχυρισμός δεν αποδείχτηκε στο δικαστήριο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo