• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Συγχαρητήρια επιστολή του Γάλλου ΥΠΕΞ στον Νίκο Δένδια - Δέσμευση για εμβάθυνση των διμερών σχέσεων

lawandorder.gr 27-04-2021 09:18 Τελευταία ενημέρωση: 27-04-2021 09:18
Συγχαρητήρια επιστολή του Γάλλου ΥΠΕΞ στον Νίκο Δένδια - Δέσμευση για εμβάθυνση των διμερών σχέσεων
Σε τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των δύο υπουργών είχε συμφωνηθεί να πραγματοποιηθεί διμερής συνάντηση

Την προσήλωσή τους στην εμβάθυνση των διμερών σχέσεων διατύπωσαν ο Έλληνας και ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας και Ζαν Υβ Λε Ντριάν.

Ο Γάλλος ΥΠΕΞ με συγχαρητήρια επιστολή προς τον Έλληνα ομόλογό του υπογραμμίζει την δέσμευση της Γαλλίας να εργαστεί από κοινού με την Ελλάδα για μια ενοποιημένη και αλληλέγγυα Ευρώπη. Στην επιστολή του επ αφορμής του εορτασμού της συμπλήρωσης 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, προσθέτει επίσης ότι η χώρα του έχει δεσμευθεί για την στήριξη του έργου αυτού, από κοινού με την Ελλάδα.

Από πλευράς του ο Νίκος Δένδιας, υπογράμμισε την προσήλωση της Ελλάδας στην εμβάθυνση των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς, καθώς και των κοινών προσπαθειών για την ενίσχυση μιας υπεύθυνης και αλληλέγγυας Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία βασίζεται σε αξίες, όπως η δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου, κάτι που αποτελεί και βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται εν προκειμένω ότι ο Γάλλος ΥΠΕΞ ανέβαλε την επίσκεψη του στην Αθήνα τον περασμένο Φεβρουάριο προκειμένου να συμμετάσχει στο φόρουμ Φιλίας, στο οποίο τελικά συμμετείχε με τηλεδιάσκεψη, λόγω της κατάστασης της πανδημίας. Σε τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των δύο υπουργών είχε συμφωνηθεί να πραγματοποιηθεί διμερής συνάντηση, είτε στην Αθήνα είτε στο Παρίσι, μόλις το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo