14 C
Athens
12.7 C
Thessaloniki
Σάββατο 20 Απριλίου 2024
More

    Υπόθεση Novartis: Συνεχίζει την κατάθεσή του στον Άρειο Πάγο ο Σάμπυ Μιωνή


    Την κατάθεσή του στην ειδική ανακρίτρια του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου Κων. Αλεβιζοπούλου συνεχίζει σήμερα ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή. Η κατάθεση του κ. Μιωνή δίνεται στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί η κ. Αλεβιζοπούλου μετά την άσκηση δίωξης από τη Βουλή σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για την υπόθεση της Novartis.
    Ο επιχειρηματίας άρχισε να καταθέσει στον Άρειο Πάγο την περασμένη Παρασκευή και βρίσκονταν στο γραφείο της ανακρίτριας για επτά περίπου ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους της κατάθεσής του, ο κ. Μιωνη είχε αναφερθεί σε εγκληματική οργάνωση με κεντρικό πρόσωπο – όπως φέρεται να έχει καταθέσει – τον κ. Παπαγγελόπουλο.
    Όπως φέρεται ακόμη να ανέφερε ο μάρτυρας, θύματα αυτής της οργάνωσης υπήρξαν εκτός από τον ίδιο, ο συνέταιρός του, Άγγελος Μεταξάς και ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου. Ακόμη, ο επιχειρηματίας φέρεται να κατάθεσε πως σκοπός της εγκληματικής οργάνωσης ήταν να αποσπάσουν από τον ίδιο 350.000 ευρώ.
    Ακόμη, ο κ. Μιωνή φέρεται να εισέφερε νέα στοιχειά, όπως συνομιλία που είχε την κρίσιμη περίοδο του εκβιασμού με νομικό παράγοντα που ανήκε στο στενό πυρήνα της τότε κυβέρνησης. Ο παράγοντας αυτός φέρεται να επιβεβαίωσε στον επιχειρηματία για ποιο λόγο στοχοποιήθηκαν τα πρόσωπα που αναφέρει.
    Τέλος ο επιχειρηματίας, κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες επιβαρυντικά στοιχεία για τους τρεις πρώην σήμερα εισαγγελείς Διαφθοράς, που είχαν χειριστεί τη δικογραφία για την υπόθεση της Novartis.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ