«Μπλόκο» του λιμενικού σε 130 άτομα που θέλησαν να ταξιδέψουν για Πάσχα στα νησιά

Μιχάλης Τεζάρης 25-04-2021 15:32 Τελευταία ενημέρωση: 25-04-2021 15:45
«Μπλόκο» του λιμενικού σε 130 άτομα που θέλησαν να ταξιδέψουν για Πάσχα στα νησιά
Κατά την διαδικασία του ελέγχου δεν έλειψαν και τα ευτράπελα...

«Άκυρο» στην μετάβαση 130 ατόμων που θέλησαν να μεταβούν στα νησιά, κυρίως των Κυκλάδων για τις ημέρες του Πάσχα έδωσαν στελέχη του λιμενικού το Σαββατοκύριακο από το λιμάνι του Πειραιά.

Χθες εντοπίστηκαν 30 άτομα που μετέβησαν στο λιμάνι θέλοντας να ταξιδέψουν, χωρίς όμως να έχουν τα απαραίτητα έγγραφα μετακίνησης, σήμερα Κυριακή, τα στελέχη του λιμενικού εντόπισαν ακόμη 100 άτομα που δεν έφεραν τα απαραίτητα έγγραφα μετακίνησης και δεν τους επέτρεψαν να εισέλθουν στα πλοία.

«Θα με πεθάνετε»

Κατά την διαδικασία του ελέγχου δεν έλειψαν και τα ευτράπελα από ταξιδιώτες που δεν δέχτηκαν το γεγονός πως δεν θα ταξίδευαν για τους τόπους προορισμούς τους. Χαρακτηριστικότερη περίπτωση, αυτή ενός άνδρα που αρνούνταν να απομακρυνθεί από το λιμάνι, φωνάζοντας πως έχει «πιεστεί και θα πεθάνει αν δεν ταξιδέψει». Άμεσα στελέχη του λιμενικού κάλεσαν ασθενοφόρο με τον άνδρα, μόλις το βλέπει να μπαίνει στο αυτοκίνητό του και να απομακρύνεται με ταχύτητα από το λιμάνι!

Εντατικοποίηση των ελέγχων στα λιμάνια 

Στο πλαίσιο των εντατικών και συστηματικών ελέγχων καθολικής εφαρμογής των μέτρων για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού COVID-19  δόθηκε εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  Γιάννη Πλακιωτάκη,  να διενεργούνται αυστηροί έλεγχοι στα λιμάνια, ιδιαίτερα του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου από τα στελέχη του λιμενικού Σώματος.Καθημερινά θα γίνονται  αυστηροί έλεγχοι  με στόχο να διασφαλιστεί:

-Ότι όσοι ταξιδεύουν με τα πλοία της ακτοπλοΐας ανήκουν στις κατηγορίες εκείνων που δικαιούνται να μετακινηθούν μεταξύ περιφερειακών ενοτήτων της χώρας, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία

-Ότι εφαρμόζονται κανονικά τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού COVID-19 από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες και τους επιβάτες.

Ξεκαθαρίζεται πως, όσοι δεν κατέχουν τα απαραίτητα από τη νομοθεσία δικαιολογητικά για την μετακίνησή τους εκτός της οικείας περιφερειακής νότητας, δεν θα επιτρέπεται να επιβιβασθούν στα πλοία για να ταξιδέψουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo