• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

ΣτΕ: Απέρριψε την αίτηση ακύρωσης Κουφοντίνα για τη μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού

Κατερίνα Μάνθου 23-04-2021 15:12 Τελευταία ενημέρωση: 23-04-2021 15:18
ΣτΕ: Απέρριψε την αίτηση ακύρωσης Κουφοντίνα για τη μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού
Η προσφυγή του Δ. Κουφοντίνα, καταδικασμένου σε 11 φορές ισόβια για δολοφονίες που τέλεσε ως μέλος της «17Ν» απερρίφθη ως απαράδεκτη, ελλείψει δικαιοδοσίας ΣτΕ

Ως απαράδεκτη απερρίφθη από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) η αίτηση που είχε καταθέσει ο Δημήτρης Κουφοντίνας για ακύρωση της απόφασης γενικής γραμματέως  Αντεγκληματικής Πολιτικής  του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη  Σοφίας Νικολάου για το θέμα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού. Η προσφυγή του Δ. Κουφοντίνα, καταδικασμένου σε 11 φορές ισόβια για δολοφονίες που τέλεσε ως μέλος της «17Ν» απερρίφθη ως απαράδεκτη, ελλείψει δικαιοδοσίας ΣτΕ.

Σύμφωνα με την απόφαση που εξέδωσε η Ολομέλεια ΣτΕ αρμόδια να εξετάσουν το συγκεκριμένο θέμα είναι τα ποινικά δικαστήρια. Μεταξύ άλλων στην απορριπτική απόφαση που εξέδωσε για το θέμα αυτό η Ολομέλεια ΣτΕ αναφέρει τα εξής: «…τα ποινικά δικαστήρια, στη δικαιοδοσία των οποίων ανήκει η τιμωρία των εγκλημάτων και η λήψη όλων των μέτρων που προβλέπουν οι ποινικοί νόμοι, είναι αρμόδια για την εκδίκαση των ποινικών υποθέσεων τόσο κατά το στάδιο της προδικασίας και της κύριας ενώπιόν τους διαδικασίας, όσο και κατά το στάδιο της εκτέλεσης των ποινικών αποφάσεων και της έκτισης των ποινών που επιβάλλονται με αυτές, κατά το οποίο ολοκληρώνεται η απονομή της ποινικής δικαιοσύνης από την άποψη της πραγματοποίησης της ποινικής αξίωσης της πολιτείας, καθώς και από την άποψη της ειδικής πρόληψης των εγκλημάτων στο πρόσωπο του καταδίκου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo