20.2 C
Athens
12.8 C
Thessaloniki
Τρίτη 23 Απριλίου 2024
More

    Νέα στοιχεία από Μιωνή στον Άρειο Πάγο: Μίλησε για συμμορία και προσκόμισε νέα στοιχεία


    Την θέση του περί ύπαρξης εγκληματικής οργάνωσης, της οποίας θύματα υπήρξαν εκτός από τον ίδιο, ο συνέταιρός του, Άγγελος Μεταξάς και ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου, φέρεται ότι αναπτύσσει, εκ νέου σήμερα, στην κατάθεσή του στο Άρειο Πάγο, για την υπόθεση της Novartis ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή.
    Η κατάθεση Μιωνή που βρίσκεται σε εξέλιξη δίνεται στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί η ανακρίτρια Κων. Αλεβιζοπούλου μετά την άσκηση δίωξης από τη Βουλή σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για αδικήματα που σχετίζονται με χειραγώγηση της έρευνας για τη φαρμακοβιομηχανία, η οποία διενεργούνταν τότε από τον εισαγγελία Διαφθοράς.
    Τώρα, ο κ. Μιωνή καταθέτοντας στον Άρειο Πάγο υποστηρίζει σύμφωνα με πληροφορίες το περιεχόμενο μήνυσης που είχε καταθέσει. Σύμφωνα με αυτό ο ίδιος, ο συνέταιρός του, Άγγελος Μεταξάς και ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου έπεσαν θύματα «εγκληματικής οργάνωσης» επικεφαλής της οποίας ήταν ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και μέλη της εκδότης, δικηγόρος και δημοσιογράφοι.
    Στο πνεύμα αυτό ο επιχειρηματίας φέρεται να αναφέρει πως σκοπός της «συμμορίας» ήταν να αποσπάσουν από τον ίδιο 350.000 ευρώ. Σε ό,τι αφορά στον κ. Παπασταύρου αυτός στοχοποιήθηκε σύμφωνα με τη πλευρά Μιωνή για λόγους πολιτικούς λόγους και συγκεκριμένα λόγω της δράσης του με τη Νέα Δημοκρατία, της σχέσης του με τον Αντώνη Σαμαρά και της φιλίας του με τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη.
    Ακόμη, ο επιχειρηματίας φέρεται αποφασισμένος να εισφέρει με τη σημερινή κατάθεσή του νέα στοιχειά, όπως συνομιλία που είχε την κρίσιμη περίοδο του εκβιασμού με νομικό παράγοντα που ανήκε στο στενό πυρήνα της τότε κυβέρνησης. Ο παράγοντας αυτός φέρεται να επιβεβαίωσε στον επιχειρηματία για ποιο λόγο στοχοποιήθηκαν τα πρόσωπα που αναφέρει.
    Ακόμη ο κ. Μιωνή φέρεται να καταθέτει και επιβαρυντικά στοιχεία για τους τρεις πρώην σήμερα εισαγγελείς Διαφθοράς, που είχαν χειριστεί τη δικογραφία για την υπόθεση της Novartis. Ειδικότερα ο επιχειρηματίας φέρεται να αναφέρεται σε εσφαλμένες νομικές ενέργειες των εισαγγελέων οι οποίες οδήγησαν σε παράτυπες διώξεις και εντάλματα, τα οποία όμως στη συνέχεια κατέπεσαν.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ