19.3 C
Athens
14.1 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    Novartis: Νέα στοιχεία καταθέτει σήμερα στον Άρειο Πάγο ο Σάμπυ Μιωνή


    Με έντονο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή κατάθεση του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή στην ανακρίτρια -αρεοπαγίτη του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, η οποία ερευνά την υπόθεση της Novartis.
    Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μιωνή, στην κατάθεσή του θα αναφερθεί στις καταγγελλόμενες παρεμβάσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση της Novartis και σε άλλες δικαστικές υποθέσεις, ενώ θα επιβεβαιώσει τα όσα έχει καταθέσει ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής.
    Μάλιστα αναμένεται να προχωρήσει ένα ακόμη βήμα, καθώς θα αναφερθεί σε νέα περιστατικά και σε άγνωστες μέχρι στιγμής συνομιλίες με σημαντικό πρόσωπο του στενού περιβάλλοντος του κ. Παπαγγελόπουλου.
    Υπενθυμίζεται ότι ο επιχειρηματίας είχε προσκομίσει ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής, ηχητικό ντοκουμέντο από συνομιλία του, του 2016, με τον κ. Παππά, στην οποία ο τελευταίος φέρεται να του έλεγε ότι «ο Παπαγγελόπουλος έχει τη δική του ατζέντα» και ότι «ξέρω, καταλαβαίνω και μαθαίνω» ότι «κάποιοι βγάζουν λεφτά»».
    Τέλος, ο επιχειρηματίας είχε καταγγείλει ότι τον Μάρτιο του 2016 υπήρξε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίµου παρουσία του κ. Παππά, και του κ. Παπαγγελόπουλου, καθώς και ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης του ζήτησε 350.000 ευρώ προκειμένου να πληρωθούν τα έξοδα εκδότη εφημερίδας, µε τον οποίο είχε δικαστική διαμάχη, λόγω των δημοσιευμάτων που τον ενέπλεκαν µε την λίστα Λαγκάρντ.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ