Πλεύρης: Δεν μπορείτε να μας κουνάτε το δάχτυλο εσείς που το παρελθόν σας είναι ποινικό μητρώο στον Ποινικό Κώδικα

lawandorder.gr 22-04-2021 18:52
Πλεύρης: Δεν μπορείτε να μας κουνάτε το δάχτυλο εσείς που το παρελθόν σας είναι ποινικό μητρώο στον Ποινικό Κώδικα
«Είμαστε η κυβέρνηση που επανέφερε την ενεργητική δωροδοκία σε κακούργημα από πλημμέλημα που την είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ»

«Είμαστε η κυβέρνηση που επανέφερε την ενεργητική δωροδοκία σε κακούργημα από πλημμέλημα που την είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θάνος Πλεύρης, ο οποίος απάντησε πριν από λίγο στις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για την τροπολογία που τροποποιεί τις προϋποθέσεις ορισμού νέου προέδρου στην Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. «Δεν μπορείτε εσείς που το παρελθόν σας είναι ποινικό μητρώο στον Ποινικό Κώδικα να μας κουνάτε το δάχτυλο», είπε ο Θάνος Πλεύρης, απευθυνόμενος στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Προσβάλλατε την αξιοπιστία των εισαγγελικών λειτουργών, διότι είπατε πως όταν είναι πρόεδρος της Αρχής συνταξιούχος δικαστικός λειτουργός επί τιμή, δημιουργούνται συνθήκες διαπλοκής και κουκουλώματος υποθέσεων. Αυτό είναι προσβολή συνολικά για όλους τους δικαστικούς λειτουργούς. Και ποιοι το λένε αυτό; Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής καταθέτει στους εισαγγελικούς λειτουργούς ότι αλλάξατε κατόπιν συνδιαλλαγής τον Ποινικό Κώδικα και κάνατε την ενεργητική δωροδοκία πλημμέλημα. Και είπε ο πρώην υπουργός της κυβέρνησής σας ότι δεν ήταν πολιτική θέση σας η μείωση της ποινής αλλά ότι το κάνατε κατόπιν συνδιαλλαγής και έρχεστε εσείς και μας κουνάτε το δάχτυλο», είπε ο βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε: «Σήμερα πίνουν νερό στο όνομα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ όσοι εμπλέκονται σε υποθέσεις όπως η Siemens, όπως τα υποβρύχια, γιατί παραγράφηκαν, με τις αλλαγές του ΣΥΡΙΖΑ στον Ποινικό Κώδικα».

Ο κ. Πλεύρης κάλεσε επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ να εξηγήσει γιατί η Βασιλική Θάνου ήταν καλή για την Επιτροπή Ανταγωνισμού αν και ήταν συνταξιούχος δικαστικός λειτουργός και δεν μπορεί να είναι πρόεδρος της Αρχής για τη Νομιμοποίηση Εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ένας συνταξιούχος επί τιμή δικαστικός λειτουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo