• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Νίκος Βούτσης: Η κυβέρνηση καταργεί το 8ωρο και απορρυθμίζει την εργασία

lawandorder.gr 22-04-2021 17:13 Τελευταία ενημέρωση: 22-04-2021 17:17
Νίκος Βούτσης: Η κυβέρνηση καταργεί το 8ωρο και απορρυθμίζει την εργασία
Ο κ. Βούτσης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στον Θάνο Σιαφάκα ανέφερε ότι απαιτείται ένα ολιστικό σχέδιο επανεκκίνησης της οικονομίας

Μικρής εμβέλειας και έξω από τον πυρήνα του προβλήματος χαρακτήρισε τις επιμέρους ρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν για την οικονομία από την Κυβέρνηση ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης. Ο κ. Βούτσης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στον Θάνο Σιαφάκα ανέφερε ότι απαιτείται ένα ολιστικό σχέδιο επανεκκίνησης της οικονομίας. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει συγκεκριμένες προτάσεις τις οποίες όμως απέρριψε η Κυβέρνηση και άρα αναπαράγεται μία στρατηγική που οδήγησε στο να έχουμε την τρίτη χειρότερη ύφεση στην ευρωζώνη» πρόσθεσε. 

Τα προβλήματα είναι πολλά -είπε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής-, υπάρχουν οφειλές στο Δημόσιο, χρέη προς τις τράπεζες και απαιτείται άμεση ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η προστασία της πρώτης κατοικίας, καθώς και μέριμνα για τον αγροτικό κόσμο. Επί της ουσίας χρειάζεται μία διαφορετική στρατηγική. 

Για τα εργασιακά, ο κος Βούτσης είπε ότι η κυβέρνηση καταργεί το 8ωρο και αυτό γιατί όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, όταν οδηγούμεθα σε ελαστικές σχέσεις εργασίας με δικαίωμα για 10ωρη εργασία, διερωτάται κανείς: «ποιος εργαζόμενος θα διεκδικήσει τι από τον εργοδότη του για τις ημέρες ή τις εβδομάδες που δεν θα χρειάζεται να εργάζεται; Απλήρωτες υπερωρίες, αποδιάρθρωση ωραρίου, ατομικές συμβάσεις, υπονόμευση των συλλογικών συμβάσεων, απορρύθμιση της εργασίας και ελαστική φθηνή εργασία. Μήπως όλα αυτά αποτελούν προϋπόθεση νεομνημονιακού χαρακτήρα για το ταμείο Ανάκαμψης;» αναρωτήθηκε. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo