• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Σύλληψη άνδρα στην Κριμαία από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας

lawandorder.gr 22-04-2021 13:37
Σύλληψη άνδρα στην Κριμαία από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας
Κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ της Ουκρανίας

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας συνέλαβε σήμερα στην Κριμαία με την κατηγορία της προδοσίας έναν άνδρα, ο οποίος φέρεται να παρέδωσε μυστικές πληροφορίες στην Ουκρανία για τον ρωσικό Στόλο της Μαύρης Θάλασσας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Η σύλληψη σημειώνεται σε μια περίοδο υψηλών εντάσεων με την Ουκρανία, καθώς η Μόσχα έχει ενισχύσει τις στρατιωτικές της δυνάμεις κοντά στα κοινά τους σύνορα. Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου έφθασε σήμερα στην Κριμαία προκειμένου να επιβλέψει μεγάλης κλίμακας στρατιωτικά γυμνάσια.

Στα στρατιωτικά γυμνάσια θα συμμετάσχουν τουλάχιστον 10.000 στρατιώτες και περισσότερα από 40 πολεμικά πλοία, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Η Ρωσία προσάρτησε τη χερσόνησο της Κριμαίας από την Ουκρανία το 2014, με αποτέλεσμα η Δύση να επιβάλει κυρώσεις. Η Ουκρανία επιθυμεί να επιστρέψει η περιοχή στην κυριαρχία της.

Ο άνδρας, το όνομα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, συνελήφθη στη Σεβαστούπολη επειδή φέρεται να συγκέντρωνε και να παρέδιδε μυστικές πληροφορίες στις ουκρανικές στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών σχετικά με τον ρωσικό στόλο που έχει τη βάση του στη Μαύρη Θάλασσα, ανέφεραν οι υπηρεσίες ασφαλείας.

Τα τελευταία χρόνια έχουν αναφερθεί πολλές υποθέσεις προδοσίας στη Ρωσία. Επικριτές της κυβέρνησης αμφισβήτησαν τις κατηγορίες σε ορισμένες από τις περιπτώσεις αυτές λέγοντας πως οι κατηγορίες δεν μπορούν να ελεγχθούν επειδή κατά κανόνα δεν αποκαλύπτονται λεπτομέρειες για τις υποθέσεις αυτές.

Τον περασμένο μήνα μια γυναίκα καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 ετών για κατασκοπεία υπέρ της Ουκρανίας σε μια δίκη που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών.

Η Λιουντμίλα Ντενίσοβα, όμπουντσμαν για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο ουκρανικό Κοινοβούλιο, δήλωσε πως η υπόθεση εναντίον της γυναίκας ήταν κατασκευασμένη.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo