Προσοχή: Θα είναι δρακόντεια τα μέτρα για «κορονο - εκδρομείς» το Πάσχα - Μπλόκα της ΕΛ.ΑΣ. σε όλα τα διόδια

lawandorder.gr 22-04-2021 12:42 Τελευταία ενημέρωση: 22-04-2021 12:42
Προσοχή: Θα είναι δρακόντεια τα μέτρα για «κορονο - εκδρομείς» το Πάσχα - Μπλόκα της ΕΛ.ΑΣ. σε όλα τα διόδια
Κλοιό στα διόδια των αστικών κέντρων για το Πάσχα θα στήσει η ΕΛΑΣ, προκειμένου να αποτραπεί η έξοδος εκτός νομού σε υποψήφιους "κορονο - εκδρομείς"

Δρακόντια θα είναι τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ στα διόδια των αστικών κέντρων το Πάσχα προκειμένου να αποτραπεί η έξοδος εκτός νομού σε υποψήφιους "κορονο - εκδρομείς".

Οι πληροφορίες θέλουν τα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ να κάνει εξονυχιστικούς ελέγχους για το αν τα χαρτιά που επιδεικνύουν οι μετακινούμενοι είναι γνήσια, ενώ σε περίπτωση που δεν είναι θα ασκούνται ποινικές διώξεις. Ολα τα χαρτιά τύπου "μάζεμα ελιών" η υπόθεση υποθηκοφυλακείου ή δικαστηρίου θα ελέγχονται, ενώ θα γίνεται τσεκάρισμα ακόμα και μετά την αναχώρηση του μετακινούμενου. Αναλυτικές εξηγήσεις θα δώσει αύριο Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Το μήνυμα του πρωθυπουργού με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά στην Κυψέλη ήταν ξεκάθαρο, ο οποίος στο διάγγελμά του τόνισε πως θα πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα μέχρι κεραίας, προκειμένου να έχουμε ένα ασφαλές καλοκαίρι.

"Έχω πει ότι στόχος μας είναι ένα ασφαλές Πάσχα και ένα ελεύθερο καλοκαίρι. Όμως το πρώτο δεν γίνεται να υπονομεύσει το δεύτερο. Γι’ αυτό και το Πάσχα πρέπει να μην ταξιδέψουμε. Ξέρω ότι αυτό ίσως δυσαρεστήσει κάποιους. Αλλά αποτελεί τη μόνη επιλογή, που συνδυάζει τις επιφυλάξεις των γιατρών και τις ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας", σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Με την προοπτική άρσης των περιορισμών, όποιος έχει κουραστεί δεν έχει, πια, το άλλοθι να αυθαιρετεί", τόνισε παράλληλα ο πρωθυπουργός, προειδοποιώντας πως από την Πολιτεία δεν θα γίνουν ανεκτές παραβατικές συμπεριφορές που ενδεχομένως θα κοστίσουν στη "μάχη" κατά της πανδημίας.

Στο πλαίσιο, αυτό, η ΕΛΑΣ αναμένεται να επιδοθεί σε "σαφάρι" ελέγχων στις εξόδους και τις εισόδους των μεγάλων αστικών κέντρων και κυρίως την Αθήνα, ενόψει των εορτών Πάσχα που και φέτος δεν θα γίνει στο χωριό αλλά στην πόλη, τσεκάροντας κάθε αυτοκίνητο ξεχωριστά αν διαθέτει έγγραφο που επιτρέπει τη μετακίνηση. Η τελετή της Ανάστασης άλλωστε, όπως ανακοινώθηκε θα γίνει στις 21:00 και η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 22:00 το Μεγάλο Σάββατο.

Επίσης τις καθημερινές, για την Μεγάλη Εβδομάδα θα συνεχίσει να ισχύει το μέτρο της απαγόρευσης των διαδημοτικών μετακινήσεων στο πλαίσιο των μέτρων που προβλέπονται κατά της διασποράς του κορονοιού. Και σε αυτό το κομμάτι, οι έλεγχοι της ΕΛΑΣ αναμένεται να είναι αυστηροί, ενώ υπενθυμίζουμε για την παράβαση αυτών των περιορισμών προβλέπονται "τσουχτερά" πρόστιμα.

"Ποιοι εξαιρούνται"

Εκτός των περιορισμών, οι πολίτες δηλαδή στους οποίους επιτρέπεται η διαπεριφερειακή μετακίνηση, παραμένουν όσοι πρέπει να βγουν εκτός νομούς για τους εξής λόγους:

  • Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους εργασίας
  • Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας
  • Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή
  • Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα παιδιά τους και αφορά στους διαζευγμένους ή στους εν διαστάσει γονείς
  • Μετακίνηση εκτός νομού για εφάπαξ μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας
  • Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές που επιστρέφουν στη μόνιμη κατοικία τους
Σημειώνεται πως όσοι μετακινούνται για τους παραπάνω λόγους, θα πρέπει να φέρουν μαζί τους τις σχετικές βεβαιώσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo