• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο Παπαντωνίου και η σύζυγός του (βίντεο)

Κατερίνα Μάνθου 22-04-2021 15:36
Ελεύθερος μετά την απολογία του ο Παπαντωνίου και η σύζυγός του (βίντεο)
Νέα δικογραφία στην ανάκριση για την πώληση του σπιτιού στη Σύρο

«Δεν μου επιβλήθηκε κανένας όρος. Είναι ένα ξεκάθαρο δείγμα ότι η ελληνική δικαιοσύνη αρχίζει και πια να λειτουργεί ανεξάρτητα με βάση το νόμο και με βάση τη δικογραφία. Αυτό αποτελεί ένα θετικό βήμα το οποίο νομίζω ότι πέρα από δική μου περίπτωση δημιουργεί κάποια αισιοδοξία». Αυτό δήλωσε σήμερα μετά την έξοδό του από το γραφείο της ανακρίτριας ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Ο πρώην υπουργός, η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου όπως και ένα ακόμη πρόσωπο, επιχειρηματίας και φίλος του κ. Παπαντωνίου  κλήθηκαν σε συμπληρωματική απολογία από την ανακρίτρια Διαφθοράς για την υπόθεση που αφορά σε δωροδοκία ύψους 2,5 εκατ. ευρώ - την οποία ωστόσο το ζεύγος Παπαντωνίου αρνείται. Σύμφωνα με τη δικογραφία τα χρήματα αυτά, ο πρώην  υπουργός τα έλαβε για την να υπογραφεί το 2003 σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό των έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού με γαλλική εταιρία.

Εκτός όμως από την παραπάνω υπόθεση, ο κ. Παπαντωνίου έχει και μια ακόμη δικαστική εκκρεμότητα. Πρόκειται για άλλη δικογραφία που βρίσκεται πλέον στα χέρια της ανακρίτριας και η οποία αφορά την αγοραπωλησία του σπιτιού του στη Σύρο το οποίο πουλήθηκε το 2016 και η πώληση του φέρεται να ήταν εικονική ώστε να νομιμοποιηθεί παράνομο χρήμα. Για αυτή την υπόθεση ο πρώην υπουργός κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αδικήματα τα οποία αρνείται.  «Πλήττετε το κράτος δικαίου όταν ασκούνται ποινικές διώξεις σε βάρος πολιτών για το αδίκημα της δωροδοκίας όπου ψάχνονται και δεν υπάρχουν οι άνθρωποι οι οποίοι υποτίθεται ότι δωροδόκησαν», ανέφερε για το θέμα αυτό σε δήλωσή του ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος δικηγόρος του πρώην υπουργού. 

Διαβάστε και:

Στην ανακρίτρια σήμερα ξανά το ζεύγος Παπαντωνίου - Δίνουν συμπληρωματική απολογία

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo