• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Νέο νόημα και νέα επέτειος για την 21η Απριλίου

Χρήστος Μυτιλινιός 22-04-2021 11:42 Τελευταία ενημέρωση: 22-04-2021 11:42
Νέο νόημα και νέα επέτειος για την 21η Απριλίου
Θέλει πολύ μεγάλη «μαγκιά» να κάνεις διάγγελμα ανήμερα της επετείου της χούντας
Εχθές γίναμε όλοι θεατές σε μία πολύ ξεχωριστή στιγμή της χώρας για τον 21ο αιώνα.

Εχθές, ο Κυριάκος αποφάσισε να προβεί σε δηλώσεις για την πορεία της πανδημίας και ουσιαστικά, την αρχή του τέλους της πανδημίας και της υλοποίησης του σχεδίου «Ελευθερία» της κυβέρνησης.

Εχθές, ανήμερα της επετείου από την κατάληψη της εξουσίας από τους συνταγματάρχες, ο Κυριάκος έδωσε στη μέρα ένα νέο νόημα. Έδωσε την οριστική ώθηση για την επιστροφή της κανονικής μας ζωής. Αυτής της ζωής που επιθυμούμε να μας επιστραφεί εδώ κα πάρα πολύ καιρό. Κι έχουμε ταλαιπωρηθεί και υπομείνει.

Εχθές, η δημοκρατία και η ελευθερία νίκησαν. Και στον 21ο αιώνα, η 21η Απριλίου πρέπει να μείνει στην ιστορία ως η ημερομηνία που ξεκινά η οριστική νίκη απέναντι στον μεγαλύτερο εχθρό που αντιμετώπισε η ανθρωπότητα μετά από δεκαετίες. Και ναι, ήλθε η ώρα να αφήσουμε στην άκρη της χουντικές επετείους και τα χουντικά κατάλοιπα, και να μην τα αφήνουμε να μας επηρεάζουν άλλο. Πρέπει να προχωρήσουμε επιτέλους μπροστά.

Και όπως είπα κι εχθές, να μην ξεχνάμε ποτέ, αλλά να μην μας υποχρεώνει και να μην μας αναγκάζει κανείς να θυμόμαστε.

Εχθές, μετά από πολύ καιρό, η ελπίδα αναγεννήθηκε σε όλους μας. Και το διάγγελμα Μητσοτάκη, ήλθε να εξαφανίσει το προ 54ετίας διάγγελμα Παπαδόπουλου οριστικά. Η ελευθερία νίκησε, η αληθινή ελπίδα νίκησε. Δεν ξέρω αν έγινε επί σκοπού, πάντως αν έγινε, τότε πολλά μπράβο για τον συμβολισμό στο επιτελείο του Πρωθυπουργού.

Θέλει πολύ μεγάλη «μαγκιά» να κάνεις διάγγελμα ανήμερα της επετείου της χούντας...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo