• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Στη Γερμανία ουρές, εδώ με ένα sms

Ηλίας Ψυχογιός 22-04-2021 11:39
Στη Γερμανία ουρές, εδώ με ένα sms
Την ώρα που γερμανοί ταξιδεύουν στη Ρωσία για να κάνουν το εμβόλιο, στην Ελλάδα με ένα sms ξεκινά ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού

Παρακολουθώ την εξέλιξη της πανδημίας από την πρώτη ημέρα. Τόσο λόγω επαγγελματικής ιδιότητας όσο και προσωπικής διαστροφής. Ήθελα να δω πόσο θα μας πάρει να αποδομήσουμε όλη την καλή δουλειά που έχει γίνει και να αρχίσουμε την πανάρχαια τακτική των αλληλοκατηγοριών και του διχασμού…

Η πρώτη περίοδος ήταν ανέλπιστα καλή. Άπαντες τηρούσαν τα μέτρα, οι δρόμοι άδειοι, τα αντισηπτικά μαντηλάκια ήταν πιο δυσεύρετα και από τον κρόκο Κοζάνης, ενώ υπήρχε μία ομόθυμη αντίληψη «πάμε να νικήσουμε».

Μετά από έναν χρόνο ουσιαστικά σε αυτή την κατάσταση, τόσο λόγω κόπωσης όσο και λόγω υποβολιμαίων ενεργειών,  οι πολίτες αντιδρούν ξεκάθαρα στη συνέχιση του Lockdown. Δεν είναι τυχαίο ότι με χιλιάδες κρούσματα κάθε μέρα και δεκάδες νεκρούς, οι πλατείες κάθε βράδυ είναι γεμάτες.

Προφανώς αυτό σκέφθηκαν και ο Πρωθυπουργός με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων και αποφασίστηκε το σταδιακό άνοιγμα εστίασης, τουρισμού και σχολείων.

Άλλωστε, από τη μελέτη προηγούμενων πανδημιών, είναι γνωστό ότι αυτές τελειώνουν ΠΡΩΤΑ κοινωνικά και ΜΕΤΑ ιατρικά.

Η πανδημία αυτή τη στιγμή κοινωνικά έχει τελειώσει. Όσα μέτρα περιορισμού και αν ληφθούν θα παραμείνουν «κενό γράμμα», συνεπώς αυτό το lockdown το οποίο σε λίγες μέρες θα είναι παρελθόν  θα είναι και το τελευταίο. Όσα κρούσματα και όσοι νεκροί κι αν υπάρξουν από εδώ και πέρα.

Θα πρέπει όμως να αναλογιστούμε όλοι μας το εξής.

Από όσους έχουν εμβολιαστεί στην Ελλάδα, όσοι ασθένησαν με κορονοϊό (ναι, κολλάει και κάποιους από τους εμβολιασμένους) έμειναν ελάχιστες ημέρες στο νοσοκομείο, με ελαφρά συμπτώματα και κανείς δεν έχασε τη ζωή του.

Επίσης, το σύστημα εμβολιασμών λειτουργεί άψογα, έξι εκατομμύρια εμβόλια θα είναι διαθέσιμα στη χώρα μας μέχρι τον Ιούνιο, συνεπώς σύντομα, πολύ σύντομα, θα πάρουμε τη ζωή μας πίσω.

Την ίδια στιγμή, στη Γερμανία 80χρονοι περιμένουν σε ατελείωτες ουρές για να κλείσουν ραντεβού και να κάνουν το εμβόλιο ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οργανωμένα ταξίδια προς τη Ρωσία προκειμένου ορισμένοι να  εμβολιαστούν με το ρώσικο καθώς στη χώρα τους γίνεται αλαλούμ και δεν έχουν ιδέα πότε θα μπορέσουν να εμβολιαστούν.

Εδώ όμως άνοιξε η πλατφόρμα ώστε να εμβολιαστεί πλέον ο γενικός πληθυσμός…

Κατά τα άλλα, η γκρίνια καλά κρατεί, γιατί ως το εθνικό μας σπορ, δεν θα μπορούσε να εκλείψει…

Και τι σημασία έχει που στη Γερμανία έχουν ουρές ενώ εδώ όλα γίνονται με ένα sms.

Ελλαδάρα…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo