Στην ανακρίτρια σήμερα ξανά το ζεύγος Παπαντωνίου - Δίνουν συμπληρωματική απολογία

Κατερίνα Μάνθου 22-04-2021 08:08
Στην ανακρίτρια σήμερα ξανά το ζεύγος Παπαντωνίου - Δίνουν συμπληρωματική απολογία
Ο κ. Παπαντωνίου έλαβε κλήση για συμπληρωματική απολογία 13 μήνες μετά την αποφυλάκισή του

Συμπληρωματική απολογία στην ανακρίτρια Διαφθοράς δίνει σήμερα ο πρώην υπουργός Άμυνας και Οικονομικών επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του Σταυρούλα Κουράκου.

Ο κ. Παπαντωνίου έλαβε κλήση για συμπληρωματική απολογία 13 μήνες μετά την αποφυλάκισή του. Η κλήση του αφορά στην υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος ύψους 2.835.197, 05 ελβετικών φράγκων (2.437.962 ευρώ). Ποσό που σύμφωνα με τη δικογραφία ο Γιάννος Παπαντωνίου έλαβε ως «δώρο» προκειμένου το 2003 ως υπουργός Άμυνας να προωθήσει τη σύμβαση για τον εκσυγχρονισμού των 6 φρεγατών του πολεμικού μας Ναυτικού στη γαλλική εταιρεία «THALES NEDERLAND B.V.»

Να σημειωθεί ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε διαταχθεί τον Απρίλιο του 2020 με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών η διενέργεια περαιτέρω ανακριτικών πράξεων σχετικά με το αδίκημα που αποτέλεσε τη βάση για το ξέπλυμα των 2.835.197, 05 ελβετικών φράγκων (2.437.962 ευρώ). Έτσι η ανακρίτρια στην οποία επέστρεψε η δικογραφία προσδιόρισε εκτός της απιστίας και την δωροδοκία ως το βασικό αδίκημα που οδήγησε στο ξέπλυμα.

Πάντως τόσο ο πρώην υπουργός, όσο και η σύζυγος του αρνούνται από την πρώτη στιγμή τις κατηγορίες.

«Χρειάστηκε θράσος για να απευθύνουν σε βάρος μου την απεχθή κατηγορία την οποία αντιμετωπίζω και τέσσερα χρόνια. Είναι όμως ευτύχημα ότι η σημερινή ανακρίτρια μας κάλεσε με τη σύζυγό μου σε συμπληρωματική απολογία που έχει καθαρά τυπικό χαρακτήρα», είχε αναφέρει προ ημερών εξερχόμενος από το ανακριτικό γραφείο ο πρώην υπουργός.

«Το μόνο το οποίο ζητώ είναι και το ζητώ επίμονα  είναι δικαίωση και μια συγνώμη. Και κυρίως να κριθώ το συντομότερο δυνατό από τη δικαιοσύνη. Εμπιστεύομαι τη δικαιοσύνη επειδή η τεράστια πλειοψηφία -με εξαίρεση  ελάχιστους επίορκους δικαστές -εκτελεί με πάθος και εντιμότητα το καθήκον της στο πλαίσιο του δημοκρατικού πολιτεύματος…», είχε ακόμη δηλώσει ο κ. Παπαντωνίου.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo