Γερμανία: «Πόλεμος» Σοσιαλδημοκρατών με Πράσινους για το νόμο για τις λοιμώξεις

lawandorder.gr 21-04-2021 21:01
Γερμανία: «Πόλεμος» Σοσιαλδημοκρατών με Πράσινους για το νόμο για τις λοιμώξεις
«Αυτό είναι ασυγχώρητο σε αυτήν την κρίσιμη κατάσταση της πανδημίας του κορονοϊού»

Ο Γενικός Γραμματέας του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας (SPD) Λαρς Κλίνγκμπάιλ επέκρινε έντονα τους Πράσινους για την αποχή τους από την σημερινή ψηφοφορία για τον νόμο περί προστασίας των λοιμώξεων στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag).

«Πρόκειται αδύναμη και ακατανόητη στάση. Το ίδιο το κόμμα των Πρασίνων έχει επανειλημμένα ζητήσει από το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag) να συμμετάσχει στην καταπολέμηση της πανδημίας και αποφεύγει τώρα να αναλάβει τις ευθύνες του σε ένα τόσο καίριο θέμα», είπε σε συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευτεί ολόκληρη ατο αυριανό φύλλο της εφημερίδας «Sueddeutsche Zeitung».

«Αυτό είναι ασυγχώρητο σε αυτήν την κρίσιμη κατάσταση της πανδημίας του κορονοϊού. Επρόκειτο πάντα για το ζήτημα της δημιουργίας ομοιόμορφων κανόνων σε ομοσπονδιακό επίπεδο προκειμένου να αντιμετωπισθεί ο κορονοϊός, κάτι για το οποίο έχουν γίνει πολύ σοβαρές κοινές διαβουλεύσεις. Με το εθνικό φρένο έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, διατυπώνουμε σαφείς κόκκινες γραμμές οι οποίες ισχύουν για όλους, πράγμα που δεν αναιρεί την δυνατότητα να εφαρμοστούν αυστηρότεροι κανόνες σε τοπικό επίπεδο», πρόσθεσε ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.

«Οι Πράσινοι όμως δεν θέλουν να δεσμευτούν, προτιμούν να παραμείνουν ασαφείς και νεφελώδεις. Όποιος όμως διεκδικεί την καγκελαρία πρέπει να παίρνει θέση, ακόμη και όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα», τόνισε ο Κλίνγκμπάιλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Sueddeutsche Zeitung

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo