Στο Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε ο αναπληρωτής του πρέσβη των ΗΠΑ στη Μόσχα

lawandorder.gr 21-04-2021 17:21
Στο Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε ο αναπληρωτής του πρέσβη των ΗΠΑ στη Μόσχα
Ο Αμερικανός πρέσβης έχει αναχωρήσει για την Ουάσινγκτον για να προχωρήσει σε διαβουλεύσεις και θα επιστρέψει – Τι είπε ο αναπληρωτής του που συναντήθηκε με Ρώσους αξιωματούχους
Στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εκλήθη ο αναπληρωτής του Αμερικανού πρέσβη στην Μόσχα, Μπαρτ Γκόρμαν.

Ο Γκόρμαν, κατά την άφιξή του δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι θα συναντηθεί με Ρώσους συναδέλφους. Στο υπουργείο παρέμεινε για 15 λεπτά και αναχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Χθες, Τρίτη, ο Αμερικανός πρέσβης στην Ρωσία, Τζον Σάλιβαν, δήλωσε ότι πηγαίνει στην Ουάσιγκτον για διαβουλεύσεις και θα επιστρέψει στην Μόσχα τις προσεχείς εβδομάδες, πριν από την συνάντηση των προέδρων Τζο Μπάιντεν και Βλαντίμιρ Πούτιν.

Οι ρωσοαμερικανικές σχέσεις είναι ιδιαίτερα οξυμένες μετά τη συνέντευξη του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, στην οποία είχε χαρακτηρίσει «φονιά» τον Ρώσο πρόεδρο, ενώ είχε διαμηνύσει ότι η Μόσχα «θα πληρώσει το τίμημα» για τις παρεμβάσεις της στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020.

Μετά τις δηλώσεις αυτές ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ εκλήθη στην Μόσχα για διαβουλεύσεις, όπου βρίσκεται από τις 21 Μαρτίου. Στις 15 Απριλίου ο πρόεδρος Μπάιντεν υπέγραψε διάταγμα για την επιβολή κυρώσεων στην Ρωσία και στις 16 Απριλίου η Ρωσία ανακοίνωσε την δική της απάντηση στις αμερικανικές κυρώσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo