Κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για την μαύρη επέτειο της 21ης Απριλίου

lawandorder.gr 21-04-2021 16:16
Κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για την μαύρη επέτειο της 21ης Απριλίου
Σε ανακοίνωσή του, το κυβερνών κόμμα αποδίδει το πραξικόπημα στον ακραίο διχασμό που θρέφεται από τον λαϊκισμό και την έλλειψη στοιχειώδους συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων
Νέα αντιπαράθεση ξέσπασε την Τετάρτη μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με αφορμή τη μαύρη επέτειο της 21ης Απριλίου. 

Σε ανακοίνωσή του, το κυβερνών κόμμα αποδίδει το πραξικόπημα στον ακραίο διχασμό που θρέφεται από τον λαϊκισμό και την έλλειψη στοιχειώδους συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων.

Απαντώντας η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι η ανακοίνωση της ΝΔ συνιστά «μνημείο εργαλειοποίησης της ιστορίας για μικροπολιτικούς σκοπούς », το οποίο «αποσκοπεί στην ιστορική δικαίωση του ρόλου της κυβέρνησης των αποστατών, της βασιλικής οικογένειας και αντιδραστικών κέντρων εντός και εκτός της χώρας». 


Η ανακοίνωση της ΝΔ 

«Η 21η Απριλίου είναι η μαύρη επέτειος ενός καθεστώτος που προκάλεσε πληγές και τραγωδίες. Η Χούντα καταπάτησε τα δημοκρατικά δικαιώματα, βασάνισε και δολοφόνησε πολίτες για τις απόψεις τους, ανέκοψε την πρόοδο της χώρας και, βέβαια, προκάλεσε τον ακρωτηριασμό της Κύπρου.
 
»Το πραξικόπημα των συνταγματαρχών είναι μια διαρκής υπόμνηση των δεινών που μπορεί να φέρει ο ακραίος διχασμός που θρέφεται από τον λαϊκισμό και την έλλειψη στοιχειώδους συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων. 54 χρόνια μετά, η προστασία και η διαρκής ενδυνάμωση της Δημοκρατίας παραμένει υπόθεση όλων μας. Κάθε μέρα, οι Έλληνες ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε το «ποτέ ξανά» από σύνθημα, πραγματικότητα».

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ 

«Η σημερινή ανακοίνωση της ΝΔ για την μαύρη επέτειο του πραξικοπήματος συνιστά μνημείο εργαλειοποίησης της ιστορίας για μικροπολιτικούς σκοπούς. Κατά τη Νέα Δημοκρατία η χούντα ήρθε από την πολιτική ένταση και τον «λαϊκισμό». Κάνει λάθος.

Είναι ένα λάθος συνειδητό. Αποσκοπεί στην ιστορική δικαίωση του ρόλου της κυβέρνησης των αποστατών, της βασιλικής οικογένειας και αντιδραστικών κέντρων εντός και εκτός της χώρας.

Δεν είναι η πρώτη φορά. Όλοι θυμόμαστε το μήνυμα της υπουργού Παιδείας ότι η 28η Οκτωβρίου είναι μια μέρα μάχης κατά του «λαϊκισμού».
Ο ιστορικός αναθεωρητισμός και η ημιμάθεια συμβαδίζουν με κοινό στόχο τη λήθη και το ξέπλυμα εκείνων που μέχρι πρόσφατα ήταν πρωτοπαλίκαρα του δικτάτορα Παπαδόπουλου.

Δεν θα τους περάσει. Ο ελληνικός λαός έχει μνήμη και κρίση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo