Η ιδεοληψία, οδηγεί σε ιδεο-πενία

Πέτρος Τρουπιώτης 21-04-2021 08:06 Τελευταία ενημέρωση: 21-04-2021 10:34
Η ιδεοληψία, οδηγεί σε ιδεο-πενία
Η ιδεοληψία, είναι ένα κόλλημα, που προκαλεί τελικά λανθασμένες κινήσεις και γραφικές δηλώσεις. Ίσως και γραφικούς - αλλά ενίοτε και επικίνδυνους-ανθρώπους

Ομολογώ, ότι δεν είμαι και ο πιο ειδικός στα του ποδοσφαίρου.

Ομολογώ επίσης , παρότι μικρός έπαιζα φανατικά ποδόσφαιρο, έχω χρόνια και να πάω σε γήπεδο αλλά και να δω ολόκληρο ματς στην τηλεόραση.

Γενικώς δεν θα χαρακτήριζα τον εαυτό μου «ποδοσφαιρόφιλο». Ομολογώ όμως επίσης, ότι πραγματικά, όσο και αν νομίζω ότι έχω αντιληφθεί τον χαρακτήρα, την λογική αλλά και το τι θέλει να περάσει προς τα έξω ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χθες, ξαφνιάστηκα με την δήλωση του για τα συμβαίνοντα στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Η κίνηση ορισμένων πολύ μεγάλων ομάδων της Ευρώπης (μεγάλων και αγωνιστικά και οικονομικά) να αποφασίσουν να φτιάξουν ένα δικό τους «κλειστό» κλαμπ, που θα αντικαταστήσει ας πούμε τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, είναι όντως μια αρνητική εξέλιξη.

Αρνητική εξέλιξη για το ίδιο το άθλημα, που θεωρείται (και είναι) το πιο λαϊκό άθλημα, με την έννοια του ότι το παρακολουθεί πολύς κόσμος.

Αρνητική εξέλιξη και για τους «ποδοσφαιρόφιλους», μια και μπορεί να βλέπουν «δυνατά ματς» όπως λέει φίλος μου υποστηρικτής της ιδέας, όμως θα χαθεί η μαγεία του ξαφνικού, του απρόβλεπτου. Και αυτός ίσως αποδυναμώσει το άθλημα.

Αλλά είναι και αρνητική μια και θα αφήσει έξω χώρες, όπως η δική μας, που δεν θα μπορούν να μπουν σε αυτό το κλαμπ.

Δεν παραγνωρίζω ότι όλο αυτό, εκτός όλων των άλλων κινήτρων , έχει ως βασικό το οικονομικό. Να μοιράζονται λιγότεροι το σύνολο των χρήματων από διαφημίσεις και κυρίως από τηλεοπτικά δικαιώματα.

Όμως, από αυτοί το σημείο, μέχρι να φτιάχνεις συσχετισμούς με τον στυγνό καπιταλισμό, τα εμβόλια και τους άσπλαχνους καπιταλιστές των φαρμακευτικών εταιρειών και αλλά παρόμοια,, ε, έχει μεγάλη απόσταση.

Και όχι μόνον αυτό, αλλά δείχνει και μια ιδεοληψία. Ένα κόλλημα, που προκαλεί τελικά λανθασμένες κινήσεις και γραφικές δηλώσεις. Ίσως και γραφικούς (και επικίνδυνους μέσα στην γραφικότητα τους) ανθρώπους .

Δυστυχώς (γιατί είναι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης) αυτό ακριβώς έκανε με την δήλωση του ο κ Τσίπρας.

Κάνοντας μια υπέρβαση, πατώντας πάνω στην ιδεοληψία του (που καταλήγει ιδεο-πενια) συνδέει την κίνηση των 12 ποδοσφαιρικών ομάδων (με συνδετικό το χρήμα) με ότι μπορεί να φανταστεί κανείς. ΄Η καλύτερα με ότι τον βολεύει ή ότι έχει «γαλουχηθεί» πολιτικά.

Λέει αναμεσά στα άλλα ότι τους καθοδηγεί «Η αρχή της απληστίας των ισχυρών και του χρήματος.», προσθέτοντας.

«Την ίδια αρχή που καταδικάζει δισεκατομμύρια ανθρώπους στη φτώχεια και την απόγνωση, ενώ η ελίτ πολλαπλασιάζει τα κέρδη της.

Την ίδια αρχή που καταστρέφει το περιβάλλον, τη φύση, τη γη, με τις ασύδοτες πρακτικές που επιβάλλει.

Την ίδια αρχή που υπονομεύει τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα εν ονόματι των κερδών.»

Και όλα αυτά, την στιγμή που θα μπορούσε με ένα «λάθος κύριοι, έτσι χάνεται η μαγεία του αθλήματος, το ξαφνικό, το απρόβλεπτο», να έχει συγκινήσει πολύ περισσότερους.

Δεν έχω να κάνω κανένα άλλο σχόλιο, παρά μόνον να μεταφέρω εδώ την άποψη που άκουσα χθες στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, από τον διευθυντή του Βασίλη Χιώτη.

Μου θυμίζει το κείμενο της δήλωσης του , είπε, εκθέσεις που γράφαμε στο γυμνάσιο…

Και νομίζω περιέγραψε πολύ πετυχημένα, όχι μόνον αυτή του την δήλωση, αλλά και πολλές άλλες….

ΥΓ

Βέβαια, υπάρχει και μια άλλη άποψη. Αυτή που εξέφρασε σαρκαστικά στο twitter ο Leonidas ToEat , γράφοντας :

«Ο Τσίπρας έγραψε για την απληστία των ισχυρών και του χρήματος..... Κι ύστερα αναπαύθηκε στο κότερο της Παναγοπούλου & στη βίλα του Σουνίου και έστειλε τα παιδιά του στο Κολλέγιο....»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo