• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Τόμπρας στην Προανακριτική: Ο Καλογρίτσας και οι Χούρι είχαν μετατρέψει το «White House» σε «χαρέμι»

lawandorder.gr 20-04-2021 17:40 Τελευταία ενημέρωση: 20-04-2021 17:40
Τόμπρας στην Προανακριτική: Ο Καλογρίτσας και οι Χούρι είχαν μετατρέψει το «White House» σε «χαρέμι»
«Ο Καλογρίτσας δεν χρειαζόταν να πάρει ευλογία από την κυβέρνηση διότι ο Καλογρίτσας ήταν η ίδια η ευλογία της κυβέρνησης»

Ολοκληρώθηκε η εξέταση του Κυριάκου Τόμπρα από τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που ερευνά τους χειρισμούς του Νίκου Παππά στην διαδικασία διαμοιρασμού τηλεοπτικών αδειών.

Ο μάρτυρας κλήθηκε να απαντήσει με περισσότερες λεπτομέρειες για την εικονική σύμβαση που φέρονται να υπέγραψαν Καλογρίτσας και CCC, ώστε ο πρώτος να αντλήσει χρήματα και να μετέχει στον τηλεοπτικό διαγωνισμό. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τόμπρας μίλησε για «Syriza Frendly» διαδικασίες προκειμένου να περάσουν από την Βουλή χαριστικές τροπολογίες. Ο ίδιος επανέλαβε τους ισχυρισμούς λέγοντας πως «White House» -όρος που χρησιμοποιείται στα σημειώματα που υπάρχουν στην δικογραφία σε σχέση με την μεταφορά των χρημάτων- ήταν το Μέγαρο Μαξίμου και πρόσθεσε πως Χρήστος Καλογρίτσας και CCC μιλούσαν με «τόσους πολλούς στην κυβέρνηση που το “White House” ήταν χαρέμι».

«Ο Καλογρίτσας δεν χρειαζόταν να πάρει ευλογία από την κυβέρνηση διότι ο Καλογρίτσας ήταν η ίδια η ευλογία της κυβέρνησης. Καλογρίτσας και κυβέρνηση ήταν ένα. Το White House δεν ρώτησα τι είναι γιατί θεώρησα αυτονόητο οτι είναι το Μαξίμου. Ο κ. Δ. Μαρκόπουλος με ρώτησε στην τηλεόραση με ποιος μιλούσαν και είπα με πολλούς στην κυβέρνηση. Άρα το White House τι να ήταν; Μιλούσαν με τόσους πολλούς στην κυβέρνηση που το White House ήταν χαρέμι» φέρεται να είπε ο μάρτυρας.

Επίσης, ο κ. Τόμπρας υποστήριξε πως η CCC ζήτησε το 2016 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ νομοθετική ρύθμιση για τις εμπορικές εταιρείες του νόμου 89 ώστε να ενταχθούν στο καθεστώς λειτουργίας των ναυτιλιακών και να απαλλαγούν από την φορολογία που τους είχε επιβληθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά. «Τότε οι Χούρι από ΝΔ friendly έγιναν ΣΥΡΙΖΑ friendly κι άλλαξαν στάση. Τους το υποσχέθηκαν. Όμως τελικά δεν το έκαναν. Για την ακρίβεια δεν το έκαναν το 2016 αλλά την 1η Απριλίου 2019 (λίγο πριν τις ευρωεκλογές)»
φέρεται να είπε ο κ. Τόμπρας για να προσθέσει «τότε όμως (το 2016) η CCC είπε «με βάλατε να δώσω 3 εκατ. ευρώ στον Καλογρίτσα, μου υποσχεθήκατε τροπολογία και δεν την κάνατε...».

Πέραν αυτού, ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου (Κίνημα Αλλαγής) κάλεσε τον μάρτυρα να απαντήσει για ποιο λόγο δεν ανέφεραν οι συμβαλλόμενοι την εικονικότητα της μεταξύ τους σύμβασης, με τον κ. Τόμπρα να απαντά: «Είναι σαν τη σύζυγο με την ερωμένη. Την ερωμένη μπορεί να την έχεις άλλα δεν τη συστήνεις στη σύζυγο».

Ο ίδιος φέρεται να κατέθεσε στην επιτροπή και χειρόγραφη συμφωνία μεταξύ της CCC και του κ. Καλογρίτσα για το ποσό των 3 εκατ. ευρώ.

Σε άλλο σημείο διημείφθη ο εξής διάλογος:

Δημ. Μαρκοπουλος: Έχετε πει σε παλιότερη συνέντευξη σας πως η ccc «δεν είναι απλά μια εταιρεία. Είναι ένας παράγοντας παγκόσμιου βεληνεκούς. ...ένας τεράστιος, όπως είπατε, γεωστρατηγικός παράγοντας που συνδέει τον αραβικό κόσμο με την Ευρώπη. Ήθελαν να επηρεάσουν τις καταστάσεις κατέχοντας μια από τις τέσσερις άδειες; Υπήρξε προσπάθεια - εκτός από ΣΥΡΙΖΑ channel – για εκχώρησης τηλεοπτικής εθνικής κυριαρχίας, δεδομένου πως προωθούσε η τότε κυβέρνηση μόλις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες; Πήγαιναν δηλαδή να δώσουν μια από τις λίγες άδειες σε ξένα προς την Ελλάδα συμφέροντα;

Κ. Τόμπρας: Κύριε Μαρκόπουλε ξέρετε μαθηματικά;

Δ. Μαρκόπουλος : Του μέσου όρου. Δε με λες Αϊνστάιν, όμως κάτι ξέρω...

Κ. Τόμπρας: Ε θα ξέρετε τότε. Μια εξίσωση με δέκα αγνώστους λύνεται; Δεν λύνεται. Μιλάμε για αραβικά κεφαλαία. Για Παλαιστινίους με λιβανέζικες ρίζες. Για λεφτά από πολλές κατευθύνσεις που έρχονται από τον αραβικό κόσμο. Ήθελαν να παίζουν αραβικό πρόγραμμα στην Ελλάδα με ενδιαφέρον για την Ευρώπη.

 

Πηγή: Protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo