20.2 C
Athens
12.8 C
Thessaloniki
Τρίτη 23 Απριλίου 2024
More

    Αναρχικοί και φόβοι για 2η «Νέα Σμύρνη» απομακρύνουν την ΕΛ.ΑΣ από τα κορονοπάρτι και τις πλατείες


    Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθούν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τα κορονοπάρτι που έχουν λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και έχουν φέρει πολίτες, όπως εκείνους της Κυψέλης, στα όρια των αντοχών τους.
    Πολλοί είναι εκείνοι που κατηγορούν την ΕΛ.ΑΣ για την παθητικής της στάση και την ανοχή σε συναθροίσεις χιλιάδων ατόμων κάθε βράδυ σε πλατείες και πάρκα με υψηλόβαθμε πηγές από την «Κατεχάκη» να τονίζουν πως, «Διαπιστώνεται μεγάλη πίεση στα άτομα νεαρής ηλικίας. Παρόμοια φαινόμενα έχουν καταγραφεί και σε άλλες χώρες της Ευρώπης με μακρά περίοδο lockdown και όπως έχει αποδειχθεί, δεν επιλύονται όλα τα προβλήματα με κατασταλτικές μεθόδους».
    Παράλληλα διαπιστώνεται μια περίεργη πρόσμιξη ατόμων από την ΕΛ.ΑΣ που συμμετέχουν στα κορονοπάρτι.
    Μάλιστα τονίζεται πως αναρχικοί «επιδιώκουν να έρθουν σε ευθεία αντιπαράθεση στις πλατείες των κορονοπάρτι , για αυτό και τραβούν στα άκρα τέτοιου είδους συγκεντρώσεις όπως αυτές που καταγράφονται στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου».
    Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης τονίζουν πως, «οι συμμετέχοντες σε ένα μεγάλο μέρος τους, φέρονται, σύμφωνα με πηγές ενημέρωσης από το υπουργείο προστασίας του πολίτη, να είναι άτομα του αναρχικού χώρου από στέκια των Εξαρχείων και του Παγκρατίου, ενώ οι διοργανωτές εκτιμάται πως είναι άτομα του αναρχικού χώρου και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς με στέκι στην Κυψέλη».
    Είναι ενδεικτικό πως οι διοργανωτές ων κορονοπάρτι, που αναζητούνται από την ΕΛ.ΑΣ, φροντίζουν κάθε βράδυ να δημιουργούν φραγμούς με οχήματα στις εισόδους της πλατείας του Αγίου Γεωργίου, ώστε να μην τους αιφνιδιάσουν οι αστυνομικοί.
    Αξιωματικοί με μακρά επιχειρησιακή εμπειρία τονίζουν πως «δεν είναι δυνατόν η αστυνομία να επιτηρεί όπως έγινε στην πλατεία Βαρνάβα, όλες τις πλατείες της Αττικής. Είναι αδύνατον να διατεθούν από 100 αστυνομικοί να παριστάνουν τα «σκιάχτρα», ενώ παράλληλα αν δημιουργηθεί επεισόδιο θα πρέπει να υπάρξουν και ενισχυτικές δυνάμεις, αυτά δεν είναι δυνατόν να γίνουν».
    Παράλληλα στελέχη του υπουργείου προστασίας του πολίτη δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για κάποιο τυχαίο γεγονός με τραυματισμό ατόμου κατά την διάρκεια αστυνομικής επέμβασης σε κορονοπάρτι.
    Όπως αναφέρουν, «σκεφτείτε να γίνει επιχείρηση και να δημιουργηθεί σύγχυση, να πέσουν χημικά και να υπάρξει χάος μεταξύ 1.000- 2.000 ατόμων, τότε τα επεισόδια της Νέας Σμύρνης θα μοιάζουν μικρά μπροστά στα όσα μπορούν να γίνουν σε μια τέτοια κατάσταση».
    Η ΕΛ.ΑΣ δεν προτίθεται να ρίξει «νερό στο μύλο» της έντασης που κάποιοι επιχειρούν να στήσουν με πρόσχημα τα κορονοπάρτι στις πλατείες.
    Μάλιστα το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι φωνές μεταξύ στελεχών του σώματος που ζητούν το ελεγχόμενο άνοιγμα καφέ και εστιατορίων, προκειμένου να σπάσει το αποστημα παραβατικών καταστάσεων όπως αυτές που καταγράφονται στις πλατείες με τα κορονοπάρτι.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ