Ρωσία: Δορυφορικές φωτογραφίες δείχνουν χιλιάδες στρατεύματα στα σύνορα με την Ουκρανία

lawandorder.gr 19-04-2021 15:50
Ρωσία: Δορυφορικές φωτογραφίες δείχνουν χιλιάδες στρατεύματα στα σύνορα με την Ουκρανία
Οι ρωσικές δυνάμεις είναι έτοιμες να πραγματοποιήσουν επέμβαση στην Ουκρανία, εάν ο Βλαντίμιρ Πούτιν δώσει εντολή - Θεωρείται ότι είναι η μεγαλύτερη συσσώρευση ρωσικών δυνάμεων από το 2014

Μεγάλη συσσώρευση ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία δείχνουν δορυφορικές εικόνες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι ρωσικές δυνάμεις είναι έτοιμες να προχωρήσουν σε εισβολή, όταν ο Βλαντίμιρ Πούτιν δώσει την εντολή.

Η συγκέντρωση δυνάμεων θεωρείται ως η μεγαλύτερη εδώ και επτά χρόνια, από την προσάρτηση της Κριμαία,
ενώ γίνεται την ώρα που βρετανικά πολεμικά πλοία φέρονται ότι θα πλεύσουν για τη Μαύρη Θάλασσα τον Μάιο, εν μέσω φόβων για έναν πόλεμο μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.

Τον περασμένο μήνα, ο Πούτιν συγκέντρωσε δεκάδες χιλιάδες στρατεύματα και όπλα στην περιοχή Ντονμπάς, όπου η σύρραξη μαίνεται εδώ και επτά χρόνια, δηλαδή από την κατάληψη της Κριμαίας από ρωσικές δυνάμεις το 2014. Οι δορυφορικές εικόνες, που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα, δείχνουν ένα μεγάλο ρωσικό στρατόπεδο περίπου 19 μίλια από την Μαρφίβκα, στην ανατολική Κριμαία, σύμφωνα με το γερμανικό Spiegel.

Το στρατόπεδο βρίσκεται μόλις 174 μίλια από τα εδάφη της Ουκρανίας και στεγάζει τμήματα του 58ου στρατού της Ρωσίας. Εκτιμάται ότι στην τοποθεσία υπάρχουν πάνω από χίλια μηχανήματα, καθώς και εγκαταστάσεις σε περιφραγμένες περιοχές. Η περιοχή ήταν κενή στις 15 Μαρτίου. Αναλυτής ανοιχτού κώδικα ανέφερε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση ρωσικών ενόπλων δυνάμεων από το 2014 και το 2015. Οι εικόνες δείχνουν σειρές από σκηνές και μεγάλο αριθμό στρατιωτικών οχημάτων στη νοτιοδυτική περιοχή της Ρωσίας, Βορονέζ, που συνορεύει με την Ουκρανία.

rosia_oukrania

rosia_oukrania1

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo