23.6 C
Athens
22.7 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    ΣτΕ: Κατατέθηκε η πρώτη προσφυγή για τον μη εμβολιασμό των συλλειτουργών της Δικαιοσύνης, κατά προτεραιότητα


    Να ανασταλεί, αλλά και να ακυρωθεί η παράλειψη των αρμοδίων οργάνων του κράτους, να συμπεριλάβουν δικαστές, εισαγγελείς, δικηγόρους και δικαστικούς υπαλλήλους στο σύστημα για τον κατά προτεραιοποίηση εμβολιασμό τους κατά της covid-19, ζητεί με προσφυγή που κατάθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ο δικηγόρος Αντ. Ξενάκης.
    Πρόκειται για την πρώτη προσφυγή αυτή που κατατέθηκε στο ΣτΕ για το θέμα των εμβολιασμών.
    Ειδικότερα, ο προσφεύγων δικηγόρος έχει καταθέσει αίτηση αναστολής και ακύρωσης στο Ανώτατο Δικαστήριο όπως επίσης και αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής για το «πάγωμα» της εν λόγω παράλειψης.
    Μεταξύ άλλων, ο κ. Ξενάκης υποστηρίζει ότι η παράλειψη των κρατικών αρχών να μεριμνήσουν για εμβολιασμό των συλλειτουργών της Δικαιοσύνης κατά προτεραιότητα από είναι αντίθετη στα άρθρα 20, 25, 26 και 78 του Συντάγματος, στα άρθρα 6 και 13 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και στον Κώδικα Δικηγόρων, γιατί «αν δεν απονέμεται Δικαιοσύνη δεν μπορεί να υπάρχει κράτος δικαίου».
    Μάλιστα, όπως μεταξύ άλλων επισημαίνει στις σχετικές αιτήσεις του προς το ΣτΕ ο αριθμός των καθημερινών εμβολιασμών ανέρχεται στα 55.000 έως 60.000 άτομα, κάτι που σημαίνει ότι το σύνολο των συλλειτουργών της Δικαιοσύνης μπορεί να εμβολιαστεί μέσα σε δύο με τρεις ημέρες.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ